Breskvovi mafini
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Breskvovi mafini

SESTAVINE:
* 1/2 skodelice ovsene moke (ali mletih ovsenih kosmičev)
* 1/2 skodelice mleka (navadnega ali rastlinskega)
* 1 jž kakava v prahu
* 1 jž medu ali sladkorja
* 3 jž čežane ali speštane banane
* 1 večji košček čokolade
* 1/2 čž pecilnega praška
* ščep soli
* 1/2 pudinga cca 90 g (predlagam čokoladni beljakovinski puding)
* pest drobljenih arašidov

Preliv:
* sveže ali odmrznjeno sadje (jagode, maline, granatno jabolko..)
* kokosov jogurt

OPIS POSTOPKA: Segrej pečico na 180°C in obloži pekač za mafine z 10 papirnatimi modelčki.
Potresenec:
Vse sestavine za potresenec zmašj skupaj in odstavi na stran. 
Masa:
V lončku stopi kokosovo olje in in mleko. V posodi zmešaj jabolčno čežano, pomarančni sok, vanilijev ekstrakt. Dodaj stopljeno kokosovo olje in mleko (naj ne bosta vroča). V drugi posodi zmešaj pirino moko, pecilni prašek, eritritol, kokosov sladkor, cimet in pomarančno lupinico, dobro premešaj. Breskvi nareži na manjše koščke. Mokro mešanico čežane in olja vlij v moko in mešaj dokler se vse sestavine ne povežejo. Dodaj narezane breskve, premešaj in nato maso razdeli v modelčke za mafine. Na vrh mase razdeli potresenec in mafine peci okoli 20-25 minut, na vrhu bodo zlato-rjavi in če v maso zapičiš zobotrebec, bo ven prišel čist brez mokre mase.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic

 

* 1/2 skodelice ovsene moke (ali mletih ovsenih kosmičev) * 1/2 skodelice mleka (navadnega ali rastlinskega) * 1 jž kakava v prahu * 1 jž medu ali sladkorja * 3 jž čežane ali speštane banane * 1 večji košček čokolade * 1/2 čž pecilnega praška * ščep soli * 1/2 pudinga cca 90 g (predlagam čokoladni beljakovinski puding) * pest drobljenih arašidov Preliv: * sveže ali odmrznjeno sadje (jagode, maline, granatno jabolko..) * kokosov jogurt Segrej pečico na 180°C in obloži pekač za mafine z 10 papirnatimi modelčki. Potresenec: Vse sestavine za potresenec zmašj skupaj in odstavi na stran.  Masa: V lončku stopi kokosovo olje in in mleko. V posodi zmešaj jabolčno čežano, pomarančni sok, vanilijev ekstrakt. Dodaj stopljeno kokosovo olje in mleko (naj ne bosta vroča). V drugi posodi zmešaj pirino moko, pecilni prašek, eritritol, kokosov sladkor, cimet in pomarančno lupinico, dobro premešaj. Breskvi nareži na manjše koščke. Mokro mešanico čežane in olja vlij v moko in mešaj dokler se vse sestavine ne povežejo. Dodaj narezane breskve, premešaj in nato maso razdeli v modelčke za mafine. Na vrh mase razdeli potresenec in mafine peci okoli 20-25 minut, na vrhu bodo zlato-rjavi in če v maso zapičiš zobotrebec, bo ven prišel čist brez mokre mase.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.