Breskova krostata
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Breskova krostata

Enostaven recept za katerega ne potrebuješ več kot 5 minut časa. Res priročna sladica za takrat, ko se mudi ali ko imaš za porabit breskve. 

SESTAVINE:
* 1 listnato testo (275 g)
* 4 breskve (lahko tudi iz kompota - v tem primeru ne potrebujemo vanili sladkorja, medu in limone)
* 1 žlica vanili sladkorja
* 1 žlica medu ali agavinega sirupa
* pol limone
* 1 jajce

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180°C. Breskve narežemo na tanke rezine in jih stresemo v posodo, dodamo še vanili sladkor, med in sok pol limone- vse skupaj premešamo. Listnato testo nato narežemo na 10 pravokotnikov, na vsakega dodamo narezane breskve in vse skupaj premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pečemo 15 min in postrežemo. Zraven odlično paše vanili sladoled. 

RECEPT PRIPRAVILA: Alja Poharc

 

* 1 listnato testo (275 g) * 4 breskve (lahko tudi iz kompota - v tem primeru ne potrebujemo vanili sladkorja, medu in limone) * 1 žlica vanili sladkorja * 1 žlica medu ali agavinega sirupa * pol limone * 1 jajce Pečico segrejemo na 180°C. Breskve narežemo na tanke rezine in jih stresemo v posodo, dodamo še vanili sladkor, med in sok pol limone- vse skupaj premešamo. Listnato testo nato narežemo na 10 pravokotnikov, na vsakega dodamo narezane breskve in vse skupaj premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pečemo 15 min in postrežemo. Zraven odlično paše vanili sladoled. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.