Borovničevi mafini
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Borovničevi mafini

SESTAVINE:
Mafini:
* 135 g gladke pirine moke
* 1 čajna žl. pecilnega praška
* 55 g masla, sobna temperatura
* 65 g kokosovega sladkorja
* 1 jajce sobna temperatura
* 2 stiska vaniljeve paste
* Pest borovnic + 1 jedilna žl. fino mlete ovsene moke
* 50 g kokosovega mleka
* Ščep soli

Topping:
* 10 g masla, sobna temp.
* 10 g fino mlete ovsene moke
* ½ čajne žličke cimeta
* 1 stisk vaniljeve paste
* 10 g kokosovega sladkorja

Preliv:
* 50 g eritritola
* Voda

OPIS POSTOPKA:
Mafini: Pečico segrejte na 190°. Z mešalnikom penasto vmešajte maslo in sladkor, dokler ni masa puhasta. Dodajte jajce in zmešajte. V ločeni posodi zmešajte pirino moko, pecilni prašek in sol. Vsujte suhe sestavine k mokrim in zmešajte. Dodajte vaniljo in mleko ter mešajte le tako dolgo, da se vse poveže, torej ne predolgo.

Borovnice operite in posušite (če so sveže), jim dodajte 1 žlico ovsene moke ter premešajte (zato, da borovnice ne zlezejo na dno). 3/4 borovnic dodajte v testo za mafine in rahlo premešajte z lopatko. Nadevajte zmes v pekač za mafine v lističe 3/4 visoko ali skoraj do vrha. Po vrhu mafinov posujte preostale borovnice in jih nežno potisnite.

Topping: Vse sestavine zmešajte z lopatko in bogato posujte koščke po mafinih. Pecite 25–30 minut oz. tako dolgo, da so lepe zlato rjave barve in vstavljen zobotrebec na sebi nima koščkov testa. Pustite, da se ohladi.

Preliv: Eritritol zmeljite, da nastane prah, nato pa postopoma dodajajte žličke vode, da nastane gosta zmes, s katero prelijete mafine.

RECEPT PRIPRAVILA: Nina S. Zorčič

Mafini: Pečico segrejte na 190°. Z mešalnikom penasto vmešajte maslo in sladkor, dokler ni masa puhasta. Dodajte jajce in zmešajte. V ločeni posodi zmešajte pirino moko, pecilni prašek in sol. Vsujte suhe sestavine k mokrim in zmešajte. Dodajte vaniljo in mleko ter mešajte le tako dolgo, da se vse poveže, torej ne predolgo. Borovnice operite in posušite (če so sveže), jim dodajte 1 žlico ovsene moke ter premešajte (zato, da borovnice ne zlezejo na dno). 3/4 borovnic dodajte v testo za mafine in rahlo premešajte z lopatko. Nadevajte zmes v pekač za mafine v lističe 3/4 visoko ali skoraj do vrha. Po vrhu mafinov posujte preostale borovnice in jih nežno potisnite. Topping: Vse sestavine zmešajte z lopatko in bogato posujte koščke po mafinih. Pecite 25–30 minut oz. tako dolgo, da so lepe zlato rjave barve in vstavljen zobotrebec na sebi nima koščkov testa. Pustite, da se ohladi. Preliv: Eritritol zmeljite, da nastane prah, nato pa postopoma dodajajte žličke vode, da nastane gosta zmes, s katero prelijete mafine.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.