Borovničev presni sladoled
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Borovničev presni sladoled

Domači sladoled se zlahka kosa z običajnimi sladoledi, ki so na voljo v trgovinah, dvoma o tem, kateri je bolj zdrav pa seveda ni.



SESTAVINE:

* 1 zrela zmrznjena banana

* 1 merica presnih proteinov (najbolje okus vanilije)

* 1/2 skodelice svežih ali zmrznjenih borovnic

* 1 žlica poljubnega sladila (po želji, lahko tudi zgolj kot preliv).




OPIS POSTOPKA: Pomembno je, da je banana dovolj zrela (imeti mora črne pikice na olupku). Narežemo jo na kolobarčke in jo damo v zmrzovalnik. Prav tako zamrznemo sveže borovnice ali kupimo že zmrznjene. Vse sestavine damo v mešalnik, dobro zmiksamo in že se lahko sladkamo. Če je masa presuha, lahko dodamo kakšno žlico poljubnega rastlinskega napitka, vendar pazimo, da ga ne vlijemo preveč, sicer bomo namesto sladoleda dobili kremo.



ČAS PRIPRAVE: 5 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. - FB stran Hitro in zdravo


,* 1 zrela zmrznjena banana ,* 1 merica presnih proteinov (najbolje okus vanilije) ,* 1/2 skodelice svežih ali zmrznjenih borovnic ,* 1 žlica poljubnega sladila (po želji, lahko tudi zgolj kot preliv). , , Pomembno je, da je banana dovolj zrela (imeti mora črne pikice na olupku). Narežemo jo na kolobarčke in jo damo v zmrzovalnik. Prav tako zamrznemo sveže borovnice ali kupimo že zmrznjene. Vse sestavine damo v mešalnik, dobro zmiksamo in že se lahko sladkamo. Če je masa presuha, lahko dodamo kakšno žlico poljubnega rastlinskega napitka, vendar pazimo, da ga ne vlijemo preveč, sicer bomo namesto sladoleda dobili kremo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.