Boranja

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Stara jed naših babic, ki se še vedno najde na našem jedilniku. Preprosti golaž iz mesa in stročjega fižola. 

SESTAVINE:
 
* 2 veliki čebuli
* 3 stroke česna
* 2 žlici moke
* 200 g govejega mesa narezanega na kocke
* 300 g zelenega stročjega fižola (lahko tudi zamrznjenega)
* 2 žlici paradižnikovega koncentrata
* poper, lovorjev list, rožmarin, majaron, paprika v prahu
* sol
* olivno olje
 
OPIS POSTOPKA: Čebulo nasekljamo na majhne koščke in jo prepražimo na olivnem olju v velikem loncu. Dodamo česen in meso narezano na majhne kocke. Pražimo toliko časa da se meso obarva. Dodamo moko, paradižnikov koncentrat in papriko v prahu. Mešamo in malo prepražimo še vse skupaj. Zalijemo z vročo vodo (približno 1l). Kuhamo še približno pol ure in dodamo stročji fižol. Začinimo in solimo po okusu. Po približno 1 uri je jed gotova.

ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVILA:
 Malinca Andreja

Stara jed naših babic, ki se še vedno najde na našem jedilniku. Preprosti golaž iz mesa in stročjega fižola. SESTAVINE: * 2 veliki čebuli * 3 stroke česna * 2 žlici moke * 200 g govejega mesa narezanega na kocke * 300 g zelenega stročjega fižola (lahko tudi zamrznjenega) * 2 žlici paradižnikovega koncentrata * poper, lovorjev list, rožmarin, majaron, paprika v prahu * sol * olivno olje  OPIS POSTOPKA: Čebulo nasekljamo na majhne koščke in jo prepražimo na olivnem olju v velikem loncu. Dodamo česen in meso narezano na majhne kocke. Pražimo toliko časa da se meso obarva. Dodamo moko, paradižnikov koncentrat in papriko v prahu. Mešamo in malo prepražimo še vse skupaj. Zalijemo z vročo vodo (približno 1l). Kuhamo še približno pol ure in dodamo stročji fižol. Začinimo in solimo po okusu. Po približno 1 uri je jed gotova. ČAS PRIPRAVE: 2 hRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja Čebulo nasekljamo na majhne koščke in jo prepražimo na olivnem olju v velikem loncu. Dodamo česen in meso narezano na majhne kocke. Pražimo toliko časa da se meso obarva. Dodamo moko, paradižnikov koncentrat in papriko v prahu. Mešamo in malo prepražimo še vse skupaj. Zalijemo z vročo vodo (približno 1l). Kuhamo še približno pol ure in dodamo stročji fižol. Začinimo in solimo po okusu. Po približno 1 uri je jed gotova.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek