Bolognese omaka
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bolognese omaka

Najbolj tipična omaka za testenine iz mletega mesa. Uporabite jo lahko za veliko jedi (testenine, rižote, lazanje, musake). Prednost te omake pa je, da je drugi dan še boljša :)
 
SESTAVINE: 
* olivno olje
* 1 večja ali 2 manjši čebuli
* 3 stroki česna
* 300 g mletega govejega mesa (ali mešanega)
* 2 manjša korenja
* 1 rdeča paprika
* 1 pločevinka paradižnikov v koščkih ali pelatov (lahko uporabimo tudi svež paradižnik)
* 1 dcl belega vina
* himalajska sol
* poper
* rožmarin
* bazilika
* parmezan
 
OPIS POSTOPKA: V veliki ponvi prepražimo na drobno nasekljano čebulo na olivnem olju. Ko čebula postane zlate barve dodamo še sesekljan česen in meso. Meso pražimo tako dolgo, da spremeni barvo nato ga zalijemo z vinom. Ko vino izhlapi dodamo sesekljano korenje in papriko. Pražimo še približno 5 minut ter prelijemo s paradižniki v koščkih. Solimo po potrebi in dodamo začimbe. Kuhamo še približno pol ure. Po potrebi zalijemo z vodo. Postrežemo z najljubšimi testeninami in potresemo z naribanim parmezanom.
 
ČAS PRIPRAVE: 1 h 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
  * olivno olje * 1 večja ali 2 manjši čebuli * 3 stroki česna * 300 g mletega govejega mesa (ali mešanega) * 2 manjša korenja * 1 rdeča paprika * 1 pločevinka paradižnikov v koščkih ali pelatov (lahko uporabimo tudi svež paradižnik) * 1 dcl belega vina * himalajska sol * poper * rožmarin * bazilika * parmezan  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.