Bolognese omaka

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Najbolj tipična omaka za testenine iz mletega mesa. Uporabite jo lahko za veliko jedi (testenine, rižote, lazanje, musake). Prednost te omake pa je, da je drugi dan še boljša :)
 
SESTAVINE: 
* olivno olje
* 1 večja ali 2 manjši čebuli
* 3 stroki česna
* 300 g mletega govejega mesa (ali mešanega)
* 2 manjša korenja
* 1 rdeča paprika
* 1 pločevinka paradižnikov v koščkih ali pelatov (lahko uporabimo tudi svež paradižnik)
* 1 dcl belega vina
* himalajska sol
* poper
* rožmarin
* bazilika
* parmezan

OPIS POSTOPKA: V veliki ponvi prepražimo na drobno nasekljano čebulo na olivnem olju. Ko čebula postane zlate barve dodamo še sesekljan česen in meso. Meso pražimo tako dolgo, da spremeni barvo nato ga zalijemo z vinom. Ko vino izhlapi dodamo sesekljano korenje in papriko. Pražimo še približno 5 minut ter prelijemo s paradižniki v koščkih. Solimo po potrebi in dodamo začimbe. Kuhamo še približno pol ure. Po potrebi zalijemo z vodo. Postrežemo z najljubšimi testeninami in potresemo z naribanim parmezanom.

Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.

ČAS PRIPRAVE: 1 h 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Najbolj tipična omaka za testenine iz mletega mesa. Uporabite jo lahko za veliko jedi (testenine, rižote, lazanje, musake). Prednost te omake pa je, da je drugi dan še boljša :)   SESTAVINE:  * olivno olje * 1 večja ali 2 manjši čebuli * 3 stroki česna * 300 g mletega govejega mesa (ali mešanega) * 2 manjša korenja * 1 rdeča paprika * 1 pločevinka paradižnikov v koščkih ali pelatov (lahko uporabimo tudi svež paradižnik) * 1 dcl belega vina * himalajska sol * poper * rožmarin * bazilika * parmezan OPIS POSTOPKA: V veliki ponvi prepražimo na drobno nasekljano čebulo na olivnem olju. Ko čebula postane zlate barve dodamo še sesekljan česen in meso. Meso pražimo tako dolgo, da spremeni barvo nato ga zalijemo z vinom. Ko vino izhlapi dodamo sesekljano korenje in papriko. Pražimo še približno 5 minut ter prelijemo s paradižniki v koščkih. Solimo po potrebi in dodamo začimbe. Kuhamo še približno pol ure. Po potrebi zalijemo z vodo. Postrežemo z najljubšimi testeninami in potresemo z naribanim parmezanom. Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji. ČAS PRIPRAVE: 1 h RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek