[Blogerke prisegajo]: Kakavovo maslo in glinena maska

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Že uporabljaš kakavovo maslo in glineno masko? Če še ne, si preberi zakaj bi jo morala :) Navdušene so tudi številne blogerke, ki so nam poslale te krasne fotke.

Kakavovo maslo

Bio hladno stiskano kakavovo maslo lahko uporabljate za masažo, kot kremo za preprečevanje suhe srbeče kože in suhih, razpokanih ustnic. S kakavovo ploščico se lahko namažemo po telesu, najbolje tik po prhanju ali kopanju, ko se bo maslo najlepše topilo. V kožo ga vtrite z masažnimi gibi.

Rahlo dišeče kakavovo maslo je posebej priporočljivo uporabljati poleti, ker odlično vlaži in regenerira kožo, da je po sončenju oziroma izpostavljenosti soncu le-ta negovana, mehka in prožna. Odlično je tudi po sončenju v primeru, ko nas sonce nekoliko preveč opeče.

Kakavovo maslo nima UV faktorja, a je zelo dobrodošla nega za kožo, ki potrebuje dodatno vlago in razvajanje, še posebej ko je izpostavljena soncu ali drugim vremenskim vplivom, ki bi jo lahko izsušili ali poškodovali.

Kakavovo maslo je tako idealno za nego kože na morju.

Uporaba bio kakavovega masla 

Glinena maska

V običajnih kozmetičnih izdelkih in preparatih je veliko umetnih barvil, alergenov in ostalih škodljivih snovi, kar se kaže v nečisti, utrujeni in razdraženi koži. Glina je zaradi svoje izjemne vpojne moči učinkovito sredstvo, da koži povrnemo naravno ravnovesje. Glina je namreč v zemlji počivala nekaj milijonov let in je zato bogata s kalcijem, kalijem, železom in s silicijem, katerega ključna vloga v telesu je, da veže nase viruse in bakterije.

Glinena maska veže nase vse škodljive snovi na koži, ter jo s tem pomiri, blaži vnetja in deluje izjemno razstrupljevalno. Z močnim absorbcijskim učinkom in številnimi minerali, ki jih glina vsebuje, na koži vzpostavi ravnovesje, kar pa je pogoj za nadaljnjo nego.

Glina iz kože povleče vse toksine in nečistoče ter odstrani odmrle kožne celice iz povrhnjice. Izboljša tudi cirkulacijo krvi in limfe in tako poskrbi za lepši, bolj zdrav in svež videz kože. Glina in glinene masko so zaveznik gladke in napete kože, saj poskrbi za tvorbo kolagena.

Glinena maska je primerna za vse tipe kože.

Uporaba glinene maske za obraz

Pred uporabo obraz očistimo. Glineno masko zmešamo z vodo v razmerju 3:2 ter nanesemo na celoten obraz, pri tem pa se izogibamo področju okoli oči.

Pogostost nanosa ponavljamo glede na tip kože:

  • Nečista in mastna koža: na koži pustimo 10-20 minut 1-2x tedensko, nato s toplo vodo in krožnimi gibi obrišemo iz obraza.
  • Suha in občutljiva koža: na koži pustimo delovati največ 10 minut 1-2x tedensko, nato s toplo vodo in krožnimi gibi obrišemo iz obraza.
  • Normalna in mešana koža: glineno masko nanesemo le na problematična mesta ali posamezne mozoljčke in jo pustimo delovati 5-10minut, da se posuši, nato odstranimo s pomočjo tople vode. 

Po uporabi maske kožo navlažimo z naravno kremo.

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek