Biskvit za torto
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Biskvit za torto

SESTAVINE:
* 120 g pirine polnozrnate moke
* 70 g ajdove moke
* 60 g Happy cacao mix
* 5 jajc
* 70 g kokosovega sladkorja
* 1 pecilni prašek
* 1 dl olivnega olja
* 2 dl mleka

OPIS POSTOPKA: Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake in kokosov sladkor zmiksamo na najvišji hitrosti, da dobimo puhasto zmes. Dodamo mleko in olje ter zmiksamo. V ločeni posodi presejemo moko, pecilni prašek in Happy cacao mix ter zmiksamo z mokrimi sestavinami. Na koncu beljake stepemo v sneg in zelo počasi z lopatko vmešamo k ostali masi. Iz peki papirja izrežemo krog v velikosti pekača (jaz sem uporabila pekač premera 20 cm) in ga položimo na dno pekača. Pečemo v ogreti pečici na 180 °C od 35–40 minut.

Biskvit ohladimo in razrežemo na 3 plasti in nadevamo po želji.

Jaz sem pripravila osvežilen nadev z grškim jogurtom in sadjem. Recept najdeš tukaj.

ČAS PRIPRAVE: 50 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja

 

* 120 g pirine polnozrnate moke * 70 g ajdove moke * 60 g Happy cacao mix * 5 jajc * 70 g kokosovega sladkorja * 1 pecilni prašek * 1 dl olivnega olja * 2 dl mleka  Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake in kokosov sladkor zmiksamo na najvišji hitrosti, da dobimo puhasto zmes. Dodamo mleko in olje ter zmiksamo. V ločeni posodi presejemo moko, pecilni prašek in Happy cacao mix ter zmiksamo z mokrimi sestavinami. Na koncu beljake stepemo v sneg in zelo počasi z lopatko vmešamo k ostali masi. Iz peki papirja izrežemo krog v velikosti pekača (jaz sem uporabila pekač premera 20 cm) in ga položimo na dno pekača. Pečemo v ogreti pečici na 180 °C od 35–40 minut. Biskvit ohladimo in razrežemo na 3 plasti in nadevamo po želji. Jaz sem pripravila osvežilen nadev z grškim jogurtom in sadjem. Recept najdeš tukaj.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.