Bezgov šmorn
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bezgov šmorn

Legendarni carski praženec, po domače šmorn, tokrat v malo drugačni podobi: narejen z bezgom.

SESTAVINE:
* 4 cvetove bezga
* 2 jajci
* 3 dkg eritritola
* 12 dag mehke pirine moke
* ščepec himalajske sol
* 1/4 l mleka
* 4 žlice kokosovega olja
* akacijev med z zelišči 
 
OPIS POSTOPKA: Pripravimo maso za šmorn: umešamo jajca in eritritol nato dodamo še moko, sol in mleko. V ponev damo kokosovo olje in počakamo, da se stopi. Malo mase nalijemo v ponev, nanj položimo bezgov cvet in nato še malo mase. Ko je na spodnji strani zapečeno, odrežemo vrh brezgovega cveta in obrnemo. Na koncu prelijemo še z akacijevim medom z zelišči.
 
ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana H. 
* 4 cvetove bezga * 2 jajci * 3 dkg eritritola * 12 dag mehke pirine moke * ščepec himalajske sol * 1/4 l mleka * 4 žlice kokosovega olja * akacijev med z zelišči     Pripravimo maso za šmorn: umešamo jajca in eritritol nato dodamo še moko, sol in mleko. V ponev damo kokosovo olje in počakamo, da se stopi. Malo mase nalijemo v ponev, nanj položimo bezgov cvet in nato še malo mase. Ko je na spodnji strani zapečeno, odrežemo vrh brezgovega cveta in obrnemo. Na koncu prelijemo še z akacijevim medom z zelišči.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.