Bezgov šmorn

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Legendarni carski praženec, po domače šmorn, tokrat v malo drugačni podobi: narejen z bezgom.

SESTAVINE:
* 4 cvetove bezga
* 2 jajci
* 3 dkg Sukrina
* 12 dag mehke pirine moke
* ščepec himalajske sol
* 1/4 l mleka
* 4 žlice kokosovega olja
* akacijev med z zelišči 
 
OPIS POSTOPKA: Pripravimo maso za šmorn: umešamo jajca in Sukrin nato dodamo še moko, sol in mleko. V ponev damo kokosovo olje in počakamo, da se stopi. Malo mase nalijemo v ponev, nanj položimo bezgov cvet in nato še malo mase. Ko je na spodnji strani zapečeno, odrežemo vrh brezgovega cveta in obrnemo. Na koncu prelijemo še z akacijevim medom z zelišči.
 
ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT SESTAVILA:
 Malinca Ana H. 

Legendarni carski praženec, po domače šmorn, tokrat v malo drugačni podobi: narejen z bezgom.SESTAVINE:* 4 cvetove bezga * 2 jajci * 3 dkg Sukrina * 12 dag mehke pirine moke * ščepec himalajske sol * 1/4 l mleka * 4 žlice kokosovega olja * akacijev med z zelišči    OPIS POSTOPKA: Pripravimo maso za šmorn: umešamo jajca in Sukrin nato dodamo še moko, sol in mleko. V ponev damo kokosovo olje in počakamo, da se stopi. Malo mase nalijemo v ponev, nanj položimo bezgov cvet in nato še malo mase. Ko je na spodnji strani zapečeno, odrežemo vrh brezgovega cveta in obrnemo. Na koncu prelijemo še z akacijevim medom z zelišči.   ČAS PRIPRAVE: 10 minRECEPT SESTAVILA: Malinca Ana H.  Pripravimo maso za šmorn: umešamo jajca in Sukrin nato dodamo še moko, sol in mleko. V ponev damo kokosovo olje in počakamo, da se stopi. Malo mase nalijemo v ponev, nanj položimo bezgov cvet in nato še malo mase. Ko je na spodnji strani zapečeno, odrežemo vrh brezgovega cveta in obrnemo. Na koncu prelijemo še z akacijevim medom z zelišči.  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek