Beljakovinski popsi
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Beljakovinski popsi

SESTAVINE:

* 140g kuhane in odcejene čičerike

* 2 žlici zmletih ovsenih kosmičev

* 2 žlici kokosovega sladkorja

* 25g vanilijevih beljakovin v prahu

* 25g na majhne koščke narezane temne čokolade

Za obliv:

* 100g temne čokolade



OPIS POSTOPKA: Vse sestavine razen koščkov čokolade zmiksajte v blenderju. Dodajte čokolado in malo pregnetite da dobite kompaktno maso. Zavijte v prozorno živilsko folijo in postavite v hladilnik za pol ure. 100g čokolade stopite nad paro. Maso dajte iz hladilnika in naredite kroglice. Iz ene mase dobite 9 do 10 kroglic. Palčke za popse namočite malo v čokolado in jih zapičite v kroglice. Postavite v hladilnik za 10 min. Pomakajte popse v stopljeno čokolado in jih zapičite v stiropor ali jih odložite na glavo na peki papir. Postavite v haldilnik da se čokolada strdi. Uživajte v res super dobrih zdravih popsih. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 40 min

RECEPT PRIPRAVILA: Željka Bilaković  


,* 140g kuhane in odcejene čičerike ,* 2 žlici zmletih ovsenih kosmičev ,* 2 žlici kokosovega sladkorja ,* 25g vanilijevih beljakovin v prahu ,* 25g na majhne koščke narezane temne čokolade , Vse sestavine razen koščkov čokolade zmiksajte v blenderju. Dodajte čokolado in malo pregnetite da dobite kompaktno maso. Zavijte v prozorno živilsko folijo in postavite v hladilnik za pol ure. 100g čokolade stopite nad paro. Maso dajte iz hladilnika in naredite kroglice. Iz ene mase dobite 9 do 10 kroglic. Palčke za popse namočite malo v čokolado in jih zapičite v kroglice. Postavite v hladilnik za 10 min. Pomakajte popse v stopljeno čokolado in jih zapičite v stiropor ali jih odložite na glavo na peki papir. Postavite v haldilnik da se čokolada strdi. Uživajte v res super dobrih zdravih popsih. Dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.