Beljakovinski keksi z arašidovim maslom

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Masa je primerna za 12-16 keksov.

SESTAVINE:
* 65 g arašidovega masla po izbiri (jaz sem izbrala že soljenega, crunchy, če ni soljen, se doda tudi ščepec himalajske soli)
* 30 g eritritola ali kokosovega sladkorja
* 1 veliko jajce
* 30 g beljakov
* 1 vanilijin sladkor
* soda bikarbona
* 40 g beljakovin v prahu z okusom vanilije
* 2 žilici kokosove moke
* 100 g kapljic (temne) čokolade

OPIS POSTOPKA: 65g arašidovega masla, 30g sladkorja, jajce, beljake in vanillin sladkor dobro premešamo, čez posujemo sodo bikarbono. Dodamo beljakovine in kokosovo moko in dobro premešamo - v kolikor je zmes preveč tekoča (odvisno od beljakovin katere uporabljaš in arašidovega masla) dodamo beljakovine v prahu, v kolikor ni dovolj lepljiva dodamo malo rastlinskega mleka. Zmesi primešamo večino čokoladnih kapljic, preostale bomo dodali, ko bodo keksi že v svoji obliki in na peki papirju.

Na peki papirju oblikujemo kekse, bodi pozoren/a, da niso predebeli, saj se testo med peko precej dvigne, keksi naj imajo večjo, ploščato obliko. Po vrhu potresemo preostale čokoladne kapljice in damo v predhodno segreto pečico na 175°C za cca 5-6 minut, ali dokler keksi rahlo ne porjavijo. Pečico izklopimo in kekse prenesemo na sobno temperaturo za cca 3 min nato pa vrnemo v pečico, kjer naj se naprej hladijo skupaj s pečico.

RECEPT PRIPRAVILA: Aleksandra Rose

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek