Beljakovinski banana arašid cheesecake
SESTAVINE:
* 150 g beljaka
* 300 g skyra
* 250 g light namaza Philadephia
* 100 g banane
* 20 g + 30 g beljakovin v prahu
* 30 g namaza linolade
* 1 želatina fix Dr.Oetker
* 1 žlica oz. 15 g arašidovega masla v prahu
* 2 žlici vode kakavova zrna
OPIS POSTOPKA:
BISKVIT: Stepi beljake v sneg in dodaj 30g beljakovin v prahu. Iz celotne mase speči palačinko. Pečeno in ohlajeno palačinko položi na dno pekača.
KREMA: Zmiksaj skyr, namaz Philadelphia, banano, beljakovine v prahu, Linolado. Maso enakomerno zmiksaj in dodaj želatino fix ter stepaj še 1 min. Maso prelij čez palačinko in postavi v hladilnik, da se strdi.
PRELIV: Arašidovo maslo v prahu prelij z vodo in premešaj. Lahko uporabiš arašidovo maslo v prahu ali oboje zmešaš. Preliješ po vrhu in posuješ še s kakavovimi zrni.
ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)