Beljakovinska pica
SESTAVINE:
Za testo:
* 50 g pirine bele moke
* 100 g skyra
* 1 jajce
* Pol žličke pecilnega praška
Za nadev:
* paradižnikova mezga
* sol
* piščančja prsa v salami
* lahek sir
* poljubna zelenjava (olive, paprika, čebula, paradižnik…)
* 1 jajce
OPIS POSTOPKA:
V posodi zmešaj moko, skyr, pecilni prašek in jajce. Testo razporedi po pekaču in peci 10 minut na 180 stopinj celzija. Ta čas nareži zelenjavo in si pripravi sestavine s katerimi boš obložil pico (sir, salamo). Ko je testo rahlo zapečeno, ga prelij s paradižnikovo mezgo in posoli. Nato obloži s salamo, sirom, zelenjavo in posuj s poljubnimi začimbami ter peci še 15-20 minut na 180 stopinj Celzija. Po želji lahko na koncu dodaš še jajce.
RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič
Komentarji (0)