Bananin kruh

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 3 zelo zrele
* srednje velike banane, zmečkane
* 2 jajci
* 1/4 skodelice kokosovega olja (stopljenega in ohlajenega)
* 1/2 skodelice grškega jogurta
* 1 ČŽ vanilijenega ekstrakta (po želji)
* 2 skodelici pirine moke (lahko tudi kokosova, mandljeva...)
* 1 ČŽ pecilnega praška
* 1/2 ČŽ cimeta
* 1/4 ČŽ soli
* po želji kokos, orehi, mandlji, razno sadje (npr. borovnice) 

OPIS POSTOPKA: Najprej zmečkamo banane in jih damo v posodo. Nato dodamo jajci, kokosovo olje, grški jogurt in vaniljin ekstrakt. Vse skupaj dobro premešamo z paličnim mešalnikom. K masi nato dodamo še vse suhe sestavine, torej moko, pecilni prašek, cimet in sol. Z paličnim mešalnikom premešamo še toliko, da se vse sestavine med sabo lepo povežejo. Nato po želji lahko dodamo še razne oreščke ali sadje. Maso damo v podolgovat pekač, ki smo ga predhodno premazali z maslom, da se zmes ne bo sprijela. Postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj Celzija za 50-55 min. Bananin kruh lahko uživate za zdrav zajtrk ali malico, jaz ga največkrat z arašidovim maslom :) (Rok’s peanut butter).

Kalorije: 178 kcal/1 kos (iz enega pekača pride prbl. 12 kosov) Oglikovi hidrati: 28,4 g Sladkorji: 9 g Maščobe: 5,8 g Nasičene maščobe: 4,2 g Beljakovine: 4 g

ČAS PRIPRAVE: 10 min + 55 min peke
RECEPT PRIPRAVILA: Nika Bobnar

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek