Bananino kakavovo pecivo/tortica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bananino kakavovo pecivo/tortica

Doma sem imela kakavovo mešanico Bio happy cacao mix in sem se odločila pripraviti bananino pecivo s kakavom. Na koncu pa je nastala kar tortica . 

SESTAVINE:
* 3 banane
* 100 g masla
* 100 g eritritola  (sladilo brez kalorij)
* 120 g bio pšenične moke
* 50 g happy cacao mixa
* 120 g 80% temne čokolade
* 1 jajce
* ščepec 100% vanilije
* 1/2 pecilnega praška
* ščep himalajske soli

OPIS POSTOPKA: Banane olupimo in pretlačimo z vilico. V drugi posodi penasto vmešamo stopljeno maslo, eritritol, jajce in ščepec vanilije. V tretji posodi zmešamo moko, happy cacao mix, pecilni prašek in temno čokolado, ki smo jo zdrobili na majhne koščke.

Banano vmešamo v penasto vmešano maso, nato pa dodamo še suhe sestavine iz tretje posode. Dobro premešamo in maso vlijemo v pekač, ki ga prehodno obložimo s peki papirjem ali namastimo z kokosovim oljem. Pečemo na 180 stopinj cca 40 minut.

Jaz sem uporabila okrogel pekač in potem razrezala pecivo kot tortico. Zraven sem za okrasitev dodala še košček banane. Po želji pa dodamo še stepeno smetano.

Tortica je najboljša, če je še malo topla, da se čokolada boljše topi v ustih.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

* 3 banane * 100 g masla * 100 g eritritola  (sladilo brez kalorij) * 120 g bio pšenične moke * 50 g happy cacao mixa * 120 g 80% temne čokolade * 1 jajce * ščepec 100% vanilije * 1/2 pecilnega praška * ščep himalajske soli  Banane olupimo in pretlačimo z vilico. V drugi posodi penasto vmešamo stopljeno maslo, eritritol, jajce in ščepec vanilije. V tretji posodi zmešamo moko, happy cacao mix, pecilni prašek in temno čokolado, ki smo jo zdrobili na majhne koščke. Banano vmešamo v penasto vmešano maso, nato pa dodamo še suhe sestavine iz tretje posode. Dobro premešamo in maso vlijemo v pekač, ki ga prehodno obložimo s peki papirjem ali namastimo z kokosovim oljem. Pečemo na 180 stopinj cca 40 minut. Jaz sem uporabila okrogel pekač in potem razrezala pecivo kot tortico. Zraven sem za okrasitev dodala še košček banane. Po želji pa dodamo še stepeno smetano. Tortica je najboljša, če je še malo topla, da se čokolada boljše topi v ustih.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.