Bananina torta oz. pita banoffee
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bananina torta oz. pita banoffee

Idejo za recept sem dobila v kuharski knjigi Jamie Oliverja, ampak sem ga rahlo priredila po mojem okusu :)



SESTAVINE za 10 kosov:

*4 žlice kokosovega sladkorja

*4 banane

*2 žlici kokosove moke (fino ali grobo mlete)

*100ml mleka

*300ml smetane za stepanje

*1 žlica kave (predlagam instant kavo kokos) - lahko tudi izpustite

*50g temne čokolade (vsaj 70%) ali čokoladnih kapljic Cavalier

*200g listnatega testa (pred pripravljenega)

*1 žlica kokosovega olja za premaz pekača



OPIS POSTOPKA:



1. sloj biskvit: Okrogel pekač premera 20 do 26 cm namastimo s kokosovim oljem in nanj položimo listnato testo z 2 do 3 cm roba. Pečemo 15 minut na 175 stopinj.



2. sloj krema: V vmesnem času pripravimo kremo - na nizkem ognju počasi stopimo kokosov sladkor, nato dodamo bananino mleko (2 banani, 2 žlici kokosove moke in 100ml mleka zmiksamo skupaj). Dobro premešamo in premažemo čez pečeno listnato testo.



3. sloj banane: Na kolobarčke narežemo preostali dve banani in ju naložimo čez kremo.



4. sloj smetana: Stepemo smetano (jaz je nisem sladkala, po želji pa dodajte kokosov sladkor) in ji na koncu premešamo 1 žlico kave - jaz sem dala instant kavo kokos. Smetano premažemo čez banane.



5. slok okrasitev: naribano 50g temne čokolade ali uporabimo kar Cavalier čokolado v kapljicah. Pito položimo za 15 minut v skrinjo ali hladilnik pred serviranjem.



ČAS PRIPRAVE: 20 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.