Bananin kruh z oreščki

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.3)
Št. ocen: 6

Bananin kruh z oreščkiSESTAVINE: 
* 1/4 lončka mleka (lahko tudi rastlinskega)
* 6 žlic kokosovega olja
* 6 žlic javorjevega sirupa
* 3 zrele banane
* 2 lončka bele pšenične moke
* pecilni prašek
* ščep soli
* lonček sesekljanih oreščkov (indijski, lešniki, mandlji ali drugi po želji)
* žlica rozin
* žlica vanilijevega ekstrakta

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180 stopinj C. Medtem pripravimo pekač manjših dimenzij (ožji bo, lepše bo kruh izgledal). Vanj položimo peki papir in stene pekača namažemo s kokosovim oljem. V blender damo koščke banan, mleko, javorjev sirup, kokosovo olje in vanilijev ekstrakt. Zblendamo do tekočega. V posodo damo suhe sestavine - moko, pecilni, ščep soli, sesekljane oreščke. Dobro premešamo in v sredino naredimo luknjo, v katero narahlo vmešamo miksane sestavine. Maso vlijemo v pekač in pečemo do zlato rumene skorjice - vsaj 30 minut - oziroma odvisno od pečice, lahko tudi do ene ure. Po 30 minutah preverimo kruh z zobotrebcem, ki ga vtaknemo v sredino kruha. Če izvlečemo suh zobotrebec, vemo, da je pečen. 

ČAS PRIPRAVE: 45min-1 h
RECEPT PRIPRAVILA:
 Iva Džudović - Ljubezniva

SESTAVINE: * 1/4 lončka mleka (lahko tudi rastlinskega)* 6 žlic kokosovega olja* 6 žlic javorjevega sirupa* 3 zrele banane* 2 lončka bele pšenične moke* pecilni prašek* ščep soli* lonček sesekljanih oreščkov (indijski, lešniki, mandlji ali drugi po želji)* žlica rozin* žlica vanilijevega ekstraktaOPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180 stopinj C. Medtem pripravimo pekač manjših dimenzij (ožji bo, lepše bo kruh izgledal). Vanj položimo peki papir in stene pekača namažemo s kokosovim oljem. V blender damo koščke banan, mleko, javorjev sirup, kokosovo olje in vanilijev ekstrakt. Zblendamo do tekočega. V posodo damo suhe sestavine - moko, pecilni, ščep soli, sesekljane oreščke. Dobro premešamo in v sredino naredimo luknjo, v katero narahlo vmešamo miksane sestavine. Maso vlijemo v pekač in pečemo do zlato rumene skorjice - vsaj 30 minut - oziroma odvisno od pečice, lahko tudi do ene ure. Po 30 minutah preverimo kruh z zobotrebcem, ki ga vtaknemo v sredino kruha. Če izvlečemo suh zobotrebec, vemo, da je pečen.  ČAS PRIPRAVE: 45min-1 hRECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva Pečico segrejemo na 180 stopinj C. Medtem pripravimo pekač manjših dimenzij (ožji bo, lepše bo kruh izgledal). Vanj položimo peki papir in stene pekača namažemo s kokosovim oljem. V blender damo koščke banan, mleko, javorjev sirup, kokosovo olje in vanilijev ekstrakt. Zblendamo do tekočega. V posodo damo suhe sestavine - moko, pecilni, ščep soli, sesekljane oreščke. Dobro premešamo in v sredino naredimo luknjo, v katero narahlo vmešamo miksane sestavine. Maso vlijemo v pekač in pečemo do zlato rumene skorjice - vsaj 30 minut - oziroma odvisno od pečice, lahko tudi do ene ure. Po 30 minutah preverimo kruh z zobotrebcem, ki ga vtaknemo v sredino kruha. Če izvlečemo suh zobotrebec, vemo, da je pečen. 
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek