Bananin kruh z oreščki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bananin kruh z oreščki

SESTAVINE: 
* 1/4 lončka mleka (lahko tudi rastlinskega)
* 6 žlic kokosovega olja
* 6 žlic javorjevega sirupa
* 3 zrele banane
* 2 lončka bele pšenične moke
* pecilni prašek
* ščep soli
* lonček sesekljanih oreščkov (indijski, lešniki, mandlji ali drugi po želji)
* žlica rozin
* žlica vanilijevega ekstrakta

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180 stopinj C. Medtem pripravimo pekač manjših dimenzij (ožji bo, lepše bo kruh izgledal). Vanj položimo peki papir in stene pekača namažemo s kokosovim oljem. V blender damo koščke banan, mleko, javorjev sirup, kokosovo olje in vanilijev ekstrakt. Zblendamo do tekočega. V posodo damo suhe sestavine - moko, pecilni, ščep soli, sesekljane oreščke. Dobro premešamo in v sredino naredimo luknjo, v katero narahlo vmešamo miksane sestavine. Maso vlijemo v pekač in pečemo do zlato rumene skorjice - vsaj 30 minut - oziroma odvisno od pečice, lahko tudi do ene ure. Po 30 minutah preverimo kruh z zobotrebcem, ki ga vtaknemo v sredino kruha. Če izvlečemo suh zobotrebec, vemo, da je pečen. 

ČAS PRIPRAVE: 45min-1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva
  * 1/4 lončka mleka (lahko tudi rastlinskega) * 6 žlic kokosovega olja * 6 žlic javorjevega sirupa * 3 zrele banane * 2 lončka bele pšenične moke * pecilni prašek * ščep soli * lonček sesekljanih oreščkov (indijski, lešniki, mandlji ali drugi po želji) * žlica rozin * žlica vanilijevega ekstrakta  Pečico segrejemo na 180 stopinj C. Medtem pripravimo pekač manjših dimenzij (ožji bo, lepše bo kruh izgledal). Vanj položimo peki papir in stene pekača namažemo s kokosovim oljem. V blender damo koščke banan, mleko, javorjev sirup, kokosovo olje in vanilijev ekstrakt. Zblendamo do tekočega. V posodo damo suhe sestavine - moko, pecilni, ščep soli, sesekljane oreščke. Dobro premešamo in v sredino naredimo luknjo, v katero narahlo vmešamo miksane sestavine. Maso vlijemo v pekač in pečemo do zlato rumene skorjice - vsaj 30 minut - oziroma odvisno od pečice, lahko tudi do ene ure. Po 30 minutah preverimo kruh z zobotrebcem, ki ga vtaknemo v sredino kruha. Če izvlečemo suh zobotrebec, vemo, da je pečen. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.