Bananin kruh z domačo Nutello
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bananin kruh z domačo Nutello

Odličen kruh brez glutena. 



SESTAVINE: 

* ½ skodelice ajdove moke

* ½ skodelice mandljeve moke

* 1 in ½ čž pecilnega praška

* ½ čž soda bikarbone

* 1 čž vanilije v prahu

* ščep himalajske soli

* 2 jajca

* ¼ skodelice kokosovega olja, stopljenega

* ¼ skodelice jabolčnega kisa

* ¼ skodelice mandljevega mleka (ali kokosovo, ovseno)

* 3 zelo zrele banane

* 3 JŽ kokosovega sladkorja (po želji; meni so 3 banane dovolj sladke zato ne dodajam kokosovega sladkorja)

* domača Nutella (za recept poglej tukaj)



JŽ – jušna žlica  čž – čajna žlička   1 skodelica – merilo je lahko jogurtov lonček, če nimate merilnih skodelic



OPIS POSTOPKA: Segrejte pečico na 175 stopinj. Prvo zmešajte vse suhe sestavine (ajdova moka, mandljeva moka, pecilni prašek, soda bikarbona, vanilija in sol). V drugi skledi zmešajte tekoče sestavine (2 jajca, kokosovo olje, jabolčni kis, mandljevo mleko in banane). Tekoče sestavine prelijte v suhe in premešajte. Vlijte ¼ mase na dno pekača in v sredico previdno namažite z Nutello, nato po vrhu prelijte vso ostalo maso. Pecite 45 minut. Postrezite s sladoledom brez sladkorja ali kokosovo smetano.



ČAS PRIPRAVE: 60 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Tereza Poljanič (teresamisu)  


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.