Domača Nutella
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Domača Nutella

SESTAVINE: 

* 2 skodelici lešnikov

* 60 g temne čokolade 85% (lahko jo zamenjate s 3 JŽ presnega kakava v prahu)

* 2 JŽ kokosovega olja

* 3 JŽ javorjevega sirupa

* 5 datljev (po želji, za dodatno sladkost)

* 1/2 čž vanilijevega ekstrakta

* ščep himalajske soli



OPIS POSTOPKA: Postavite lešnike na pekač in jih popecite na 180 ° C približno 12 minut, dokler ne porjavijo. Ovijte jih v kuhinjsko krpo in jih močno drgnite, da odstranite lupinico. Nato stopite čokolado nad vodno paro. Mešajte do gladkega. Pustite na strani. V multipraktiku zmeljete lešnike, dokler ne dobite lešnikovo maslo. Dodate kokosovo olje, datlje, vanilijo, javorjev sirup in sol ter ponovno zmešajte, do popolnoma gladkega. Nato vmešajte stopljeno čokolado. Če nutella ni dovolj tekoča ji dodajte malo kokosovega mleka. Nutello spravite v kozarček in jo hranite do dva tedna v hladilniku. (Ha, seveda bo izginila v eni uri!).



ČAS PRIPRAVE: 40 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Tereza Poljanič


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.