Bananin kruh brez glutena

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 4 večje zrele banane
* 100 ml stopljenega kokosovega olja
* 100 g mandljevega masla (lahko uporabimo tudi arašidovo)
* 100 ml rastlinskega mleka po izbiri
* 3 jajca
* 100 g kokosove moke
* 1 zavitek pecilnega praška
* 1 zavitek vanilijevega sladkorja
* pol žličke sode bikarbone
* ščep soli
* cimet po okusu
* 80 g čokoladnih kapljic
* *žlica ruma (neobvezno)
 

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač dobro namastimo. Zrele banane zmečkamo v gladko kašo (pri tem je priročna uporaba paličnega mešalnika). Bananini kaši dodamo jajca, stopljeno kokosovo olje, mandljevo maslo in rastlinsko mleko. Po želji dodamo tudi žlico ruma. Vse skupaj premešamo z električnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes. V ločeni skledi zmešamo kokosovo moko, vanilijev sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in cimet. Suhe sestavine dodamo mokrim in vse skupaj dobro premešamo. Dodamo še čokoladne kapljice, ki jih nežno vmešamo brez uporabe električnega mešalnika. Zmes vlijemo v pekač in ga postavimo v ogreto pečico. Pečemo 35-45 minut, odvisno od velikosti pekača.

ČAS PRIPRAVE: 45-55 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Otoničar 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek