Avokadovo razvajanje z malinami in orehovim drobljencem
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Avokadovo razvajanje z malinami in orehovim drobljencem

SESTAVINE: (za 6 do 8 oseb)
* 100g orehov
* 100g dateljnov (razkoščiščeni)
* 30g kokosovega olja
* 2 zrela avokada
* 1 konzerva kokosovega mleka
* sok 1 limone
* 1 jedilna žlica medu
* zamrznejne maline
* orehi za posip

OPIS POSTOPKA: Vzamemo naš multipraktik, oziroma kakšne druge vrste mešalnika, v katerega najprej stresemo orehe in dateljne. Na ognju stopimo kokosovo olje in zlijemo v mešalnik ter vse skupaj zmešamo do gladke zmesi, katero nato položimo v manjši pekač na peki papir. Maso porazdelimo po površini in potlačimo z vilco ali žlico, da dobimo ravno podlago in osnovo naše sladice. Postavimo v hladilnik, medtem ko ustvarimo še našo slastno avokadovo kremo.
V mešalniku sedaj naberemo skupaj očiščeni avokado, sok limone, žlico medu in polovico konzerve kokosovega mleka, ter vse skupaj zmiksamo do gladke zmesi, ter položimo v hladilnik da postane krema gosta, okusi pa se med seboj obogatijo. Vmes lahko v manjšemu ločku na blagem ognju odtalimo naše maline in nekaj orehov posebej položimo v vrečko, jih zavijemo v cunjo in z enim težjim predmetom po njih potolčemo. Tako ustvarimo manjše hrustljave koščke, ki bodo dali naši sladici hrustljav priokus.
SERVIRANJE: Iz hladilnika vzamemo naše »testo« ter ga z nožem zrežemo na poljubno oblikovane koščke in položimo na krožnik. Nato dodamo žlico ali dve avokadove kreme, zaključimo pa z nekaj toplimi malinami in orehovim drobljencem.

P.S.: preostanek avokadove kreme lahko hranite v hladilniku še do 3 dni, ter jo lahko izkoristite kot namaz za na kruh ali polivko v solati, oziroma še kakšno rundo več naše sladice. Kremo lahko tudi zamrznete in hranite v zmrzovalniku dlje časa, do enega meseca. Sladica je preprosta in jo lahko pripravljate sproti, ko dobite obiske, saj je kuharija hitra in preprosta, ter prav nič umazana.
Pa prijetno kuhanje! 

ČAS PRIPRAVE: 20-30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Teja Ličen 

 

 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.