Avokadov namaz na pirinem kruhu

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:   
Za avokadov namaz:
* 1 avokado
* 1 žlico oljčnega olja
* 1 čajno žličko limoninega soka ali jabolčnega kisa
* 2 stroka česna, drobno nasekljana
* sol in poper
* peteršilj, nasekljan
Za pirin kruh: 
*15 dag ržene moke
* 50 dag pirine moke
* 1,5 vrečke suhega kvasa
* 1,5 žličke soli
* 0,5 l tople vode
* 1 skodelica sončničnih semen
*  1,5 žlice rastlinskega olja

OPIS POSTOPKA: Avokado razpolovimo in mu odstranimo koščico. Meso avokada pretlačimo z vilicami, dodamo vse ostale sestavine ter dobro premešamo.
Ožji pravokoten pekač za peko kruha namažemo z oljem. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Moko presejemo v skledo in na sredini naredimo jamico, v katero dodamo suhi kvas in vodo. Moko okoli jamice solimo in potrosimo s semeni. Vzamemo ročni mešalnik in uporabimo spiralne ročke. Začnemo mešati v sredini in mešamo toliko časa, dokler ne dobimo gladko testo. Pravilno ugneteno testo je prožno in se ne prijemlje ročk in posode. Testo preložimo v namaščen pekač za peko kruha. Pekač postavimo v večji pekač, v katerega vlijemo vročo vodo. Vse skupaj postavimo v ogreto pečico in kruh pečemo približno eno uro. Ko kruh naraste, zmanjšamo temperaturo pečice in jo nastavimo na 180 stopinj. Pečen kruh stresemo iz pekača in ga postavimo na rešetko, da se dobro ohladi. Ohlajen kruh narežemo na rezine, serviramo v košarico in ponudimo. 

ČAS PRIPRAVE: 120 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Vanja Šantl 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek