Arašidovo ovseni piškoti
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Arašidovo ovseni piškoti

SESTAVINE:
* 2 jajci
* 130 g ovseni kosmičev
* 120 g arašidovega masla
* 60 g kokosovega sladkorja
* 50 g temne čokolade v kapljicah
* 1 žlička vinskega kamna
* ščepec 100% vanilje
* ščepec soli 

OPIS POSTOPKA: Jajca in kokosov sladkor penasto vmešamo. Dodamo pecilni prašek in ščepec soli ter premešamo. Nato dodamo vaniljo in arašidovo maslo ter ponovno dobro premešamo, da je masa čisto gladka in tekoča. Na koncu dodamo še ovsene kosmiče, ki jih prehodno malo zmeljemo, da niso preveliki kosi. Jaz sem jih zmlela v kavnem mlinčku, lahko pa tudi v sekljalniku ali s paličnim mešalnikom.

Segrejemo pečico na 175 stopinj. Na pekač položimo peki papir. S pomočjo žlice naredimo kupčke na pekaču, ki jih potem s pomočjo roke potupčkamo v piškote. Super je, če si roke prehodno zmočite, da se vam masa ne prijema na njih. Pečemo 10 minut in nič več.

Kekse rahlo ohladimo in lahko uživamo še tople ali pa jih hranimo v zaprti posodi do 5 dni.

ČAS PRIPRAVE: 10 minut + peka 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

 

* 2 jajci * 130 g ovseni kosmičev * 120 g arašidovega masla * 60 g kokosovega sladkorja * 50 g temne čokolade v kapljicah * 1 žlička vinskega kamna * ščepec 100% vanilje * ščepec soli   Jajca in kokosov sladkor penasto vmešamo. Dodamo pecilni prašek in ščepec soli ter premešamo. Nato dodamo vaniljo in arašidovo maslo ter ponovno dobro premešamo, da je masa čisto gladka in tekoča. Na koncu dodamo še ovsene kosmiče, ki jih prehodno malo zmeljemo, da niso preveliki kosi. Jaz sem jih zmlela v kavnem mlinčku, lahko pa tudi v sekljalniku ali s paličnim mešalnikom. Segrejemo pečico na 175 stopinj. Na pekač položimo peki papir. S pomočjo žlice naredimo kupčke na pekaču, ki jih potem s pomočjo roke potupčkamo v piškote. Super je, če si roke prehodno zmočite, da se vam masa ne prijema na njih. Pečemo 10 minut in nič več. Kekse rahlo ohladimo in lahko uživamo še tople ali pa jih hranimo v zaprti posodi do 5 dni.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.