Arašidovi poljubčki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Arašidovi poljubčki

SESTAVINE:
* 200 g pšenične bele moke
* 7 g pecilnega praška (pol vrečkice)
* 50 g masla
* 100 g medu
* 30 g rjavega sladkorja
* 100 g arašidovega masla
* 1 jajce
* aroma vanilje
* ščepec soli
* čokoladne kapljice za na vsak piškot (nekje 60 g)

OPIS POSTOPKA: Maslo mora biti sobne temperature ali pa ga zmehčamo s segrevanjem. V posodo damo mokre sestavine (jajce, maslo, arašidovo maslo, aromo vanilje, med) in zmiksamo kar z ročnim mešalnikom. Nato dodamo suhe sestavine (moka, sladkor, pecilni, sol) ter dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Z rokami oblikujemo male kroglice za en ugriz (nekje 7 – 10 gramov) in jih zlagamo na pekač s peki papirjem. Med kroglicami je potreben zelo mali razmik, saj rahlo narastejo. Pečemo jih v ogreti pečici na 180 stopinjah Celzija za samo 8 minut, da se rahlo obarvajo in popokajo. Nato jih vzamemo iz pečice, lahko tudi iz pekača, vendar hitro, ko so še topli na vrh vsakega piškota pritisnemo eno čokoladno kapljico. Piškot s tem rahlo sploščimo, da se čokolada dobro pritrdi, nato pustimo za nekaj ur, da se čokolada nazaj strdi.

 
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty
* 200 g pšenične bele moke * 7 g pecilnega praška (pol vrečkice) * 50 g masla * 100 g medu * 30 g rjavega sladkorja * 100 g arašidovega masla * 1 jajce * aroma vanilje * ščepec soli * čokoladne kapljice za na vsak piškot (nekje 60 g) Maslo mora biti sobne temperature ali pa ga zmehčamo s segrevanjem. V posodo damo mokre sestavine (jajce, maslo, arašidovo maslo, aromo vanilje, med) in zmiksamo kar z ročnim mešalnikom. Nato dodamo suhe sestavine (moka, sladkor, pecilni, sol) ter dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Z rokami oblikujemo male kroglice za en ugriz (nekje 7 – 10 gramov) in jih zlagamo na pekač s peki papirjem. Med kroglicami je potreben zelo mali razmik, saj rahlo narastejo. Pečemo jih v ogreti pečici na 180 stopinjah Celzija za samo 8 minut, da se rahlo obarvajo in popokajo. Nato jih vzamemo iz pečice, lahko tudi iz pekača, vendar hitro, ko so še topli na vrh vsakega piškota pritisnemo eno čokoladno kapljico. Piškot s tem rahlo sploščimo, da se čokolada dobro pritrdi, nato pustimo za nekaj ur, da se čokolada nazaj strdi.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.