Ajdove potičke

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 5

SESTAVINE:Ajdove potičke
TESTO:
* 250 g ajdove moke
* 250 g pšenične polnozrnate moke
* 250 ml vrele vode
* 80 ml ovsenega mleka
* 100 g (kokosovega) masla
* 1 rumenjak
* kokosov sladkor po želji
* 5 žličk rožiča v prahu
* ščepec soli
* 1 zavitek suhega kvasa


NADEV:
* 250 g mletih orehov (lahko jih nadomestimo z mandlji)
* 150 g suhih fig
* 2 žlički medu ali agavinega sirupa
* 150 ml ovsenega napitka
* 2 beljaka
* cimet

OPIS POSTOPKA: Ajdovo moko poparimo z vrelo vodo. Ohladimo na sobno temperaturo. Primešamo vse ostale sestavine za testo in zgnetemo. Pokrijemo in pustimo vzhajati 60 min. Testo razvaljamo.
Zmešamo vse sestavine za nadev in z njim premažemo razvaljano testo. Trdo zvijemo v rulado. Potičke narežemO 5 cm debelo ali pa pečemo kot potico. Prestavimo v namaščen in pomokan pekač- pokrijemo z čisto krpo pustimo, da vzhaja še dodatnih 30 min. Previdno, brez tresljajev, prestavimo v hladno pečico in pečemo pri 180C - 20 minut. Če pečemo kot potico pečemo okoli 60 min.

ČAS PRIPRAVE: 120 min
RECEPT PRIPRAVILA: Donatella Pečovnik

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek