Ajdov kruh

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 500 g ajdove moke
* 7 dcl vrele vode
* 350 g bele pšenične moke
* 1 kocka kvasa
* 2 žlički soli
* 100 ml mleka
* 100 ml vode
* 6 žlic olja
* 1 žlička sladkorja
* 2 pesti orehov

OPIS POSTOPKA: Ajdovo moko damo v večjo posodo in prelijemo z vrelo vodo. Premešamo in pustimo, da se ohladi. V manjšo posodo nadrobimo kvas, dodamo žličko sladkorja in prelijemo z 100 ml mlačnega mleka. Dobro premešamo in pustimo da vzhaja. Belo moko presejemo in primešamo vzhajan kvas in sol. Na rahlo premešamo in dodamo ohlajeni ajdovi moki. Prilijemo mlačno vodo in olje. Zgnetemo z električnim mešalnikom. Ne gnetemo predolgo, da masa ne postane lepljiva. Testo pomokamo in pustimo, da vzhaja na dvojno količino. Prepražimo orehe v ponvici (brez olja). Dodamo prepražene orehe, premešamo, prenesemo na s peki papirjem obložen pekač, pustimo vzhajati, da hlebček naraste za polovico. Pečemo na 190 stopinjah cca. 40 minut (čas peke in temperatura sta odvisna od vrste pečice). Pečen hlebček zavijemo v suho krpo.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + vzhajanje 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Pri pripravi recepta sem uporabila posodo znamke Emo.

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek