Ajda

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0


Ajda je polna bogatih hranil in zdravja, zato se priporoča čim pogostejša uporaba.

Poglej si izdelke iz ajde:


Slovenska vedno sveže mleta AJDOVA MOKA iz ekološke pridelave je vsestransko uporabna. Ugodno vpliva na holesterol.  Ima prijeten sladek okus po oreščkih in je bogata s hranili. Ajda je bogata z vlakninami, beljakovinami, niacinom, aminokislinami in vitaminom D. Poleg tega ima tudi veliko kalija, fosforja, železa in kalcija.

Velja za enega najboljših virov beljakovin med rastlinami in vsebuje vse esencialne aminokisline. Dobra je tudi za srčno žilni sistem, saj znižuje krvni tlak in zmanjšuje nevarnost povišanega holesterola, saj je v njej precej antioksidantov. Poleg tega pomaga pri sproščanju krvnih žil ter boljšemu kroženju krvi tudi mangan. Ajda je priporočljiva tudi za diabetike, saj pomaga uravnavati krvni sladkor.

Slovenska AJDOVA KAŠA iz ekološke pridelave svoji odlični kakovosti. Vsebuje beljakovine z visoko biološko vrednostjo in je bogati vir  prehranskih vlaknin in mineralnih snovi. Deluje proti diabetesu ter znižuje krvni tlak in raven holesterola v krvi. Zaradi svojih lastnosti deluje pomirjajoče in zdravilno tudi na jetra, žolč, slinavko in želodec. Pravimo ji tudi specialiteta slovenske narodne kuhinje. Ima najbolj harmonično sestavo beljakovin, ki je za telo primernejša od sestave beljakovin v mesu, mleku ali soji, zato je pomembna v prehrani vegetarijancev.

AJDOVI KOSMIČI iz ekološke pridelave ne vsebujejo glutena in so zaradi vsebnosti beljakovin idealna izbira za uravnotežen in hranljiv zajtrk. Ajda ugodno vpliva na holesterol. Ima prijeten sladek okus po oreščkih in je bogata s hranili. Ajda je bogata z vlakninami, beljakovinami, niacinom, aminokislinami in vitaminom D. Poleg tega ima tudi veliko kalija, fosforja, železa in kalcija. Dobra je tudi za srčno žilni sistem, saj znižuje krvni tlak in zmanjšuje nevarnost povišanega holesterola, saj je v njej precej antioksidantov. Poleg tega pomaga pri sproščanju krvnih žil ter boljšemu kroženju krvi tudi mangan. Ajda je priporočljiva tudi za diabetike, saj pomaga uravnavati krvni sladkor.

Več o ajdi si lahko preberete v članku Ajda – rastlina polna bogatih hranil in zdravja.

Spodaj si poglej izdelke iz ajde.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek