4 čaji, ki bi morali biti v vsakem domu

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Slovenski čaj proti prehladu in gripi iz ekološke pridelave je zeliščna mešanica, ki krepi telesno odpornost in spodbujajo potenje. Zaradi vsebnosti šipka je zeliščna mešanica pomemben vir vitamina C, ki ga telo v boju s prehladom ali gripo nujno potrebuje. Učinkuje pri kašlju, vpliva na bronhije, tako da jih razširja in zavira rast skoraj vseh bakterij. Lahko jo uporabljamo pri kašlju, bronhitisu in oslovskem kašlju, pri vnetju sluznice ustne votline in žrela. V jesenskih in zimskih mesecih, v času gripe in prehladov lahko mešanico uporabljamo tudi kot preventivo za naštete težave.

Slovenski čaj za čiščenje in razstrupljanje iz ekološke pridelave je zeliščna mešanica za čiščenje telesa, ki spodbuja presnovo in stimulativno vpliva na ostale organe za izločanje ter na ta način pospešujejo izločanje odvečnih snovi iz telesa. Mešanico uporabljamo za znižanje telesne teže, pri kožnih nečistočah in kot pomožno zdravljenje pri revmatičnih obolenjih. Zeliščna mešanica poveča izločanje žlez slinavk, želodčnih in črevesnih žlez, jeter, žolčnika ter trebušne slinavke. Zaradi delovanja vseh sestavin v mešanici, v telesu pospešeno izgorevajo maščobe, predvsem pri telesni aktivnosti. Zaradi tega mešanico priporočamo pri vseh športnih aktivnostih (tek, fitnes, kolesarjenje...).

Slovenski čaj za srečo je zeliščna mešanica izboljšuje splošno počutje. Je zelo aromatična in prijetnega okusa, zato jo priporočamo vsem, ki uživate ob pitju dobrega zeliščnega čaja. Kot zdravilno kuro pa lahko zeliščno čajno mešanico uporabljamo tudi pri duševni preobremenjenosti, saj vsebuje zelišča, ki izboljšujejo razpoloženje in zmanjšajo občutek izčrpanosti, utrujenosti ter brezvoljnosti. Uporabljamo jo lahko tudi pri s slabim razpoloženjem pogojenih želodčnih in črevesnih težavah, tudi pri zaprtju, pri migreni in živčnih srčnih težavah. Mešanica prav tako blaži težave pri neutemeljenem strahu in motnjah spanca.

Slovenski čaj za menopavzo je zeliščna mešanica, ki lajša hormonske težave, ki so reden spremljevalec menopavze. Priporočljivo je za ženske v predmenopavzi, od 40. leta dalje. Zelišča delujejo pomirjevalno in blagodejno vplivajo na težave kot so vročinski oblivi, nočno znojenje, motnje spanja in razpoloženja, glavobol, utrujenost in vrtoglavica.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek