zapri

Teden daril ❤ Preveri akcijske cene >>>

Košarica
slovenian

Tinca Malinca
ti vedno z veseljem pomaga in svetuje!

info@malinca.si

051 244 557
16.99 EUR

Sugar Sweet Stevia sladkor SugarSweet 1:10 400g (10x slajša kot sladkor)

SugarSweet je prvi slovenski naravni in brezkalorični nadomestek sladkorja. Je unikatne recepture in pri pripravi jedi nadomesti sladkor brez opazne razlike glede okusa in teksture. Ker kljub sladkosti nima kalorij je zelo uporaben pri hujšanju. 

Na voljo: Izdelek je na zalogi

16,99 €

Nagradne točke Z nakupom pridobiš 16 točk zvestobe. 16 točk = 0,80 €.


Stevia sladkor SugarSweet 1:10 400g (10x slajša kot sladkor)

 • Stevia sugar sweet
 • Stevia sugar sweet
 • Stevia
 • Piškoti
 • Slike strank

Osnovana sestavina naravnega in brezkaloričnega sladila SugarSweet je eritritol, ki se v naravi nahaja v melonah, gobah, hruškah, grozdju, zelenjavi.  Eritritol pridobijo z naravno fermentacijo s pomočjo prehranskih mikrobioloških bakterij. Eritritol je najkvalitetnejši poliol, ker ne povzroča prebavnih motenj kot ostali polioli (ksilitol, sorbitol, maltitol,..). Eritritol velja za najkvalitetnejši nosilec za stevijo, saj ima enake prehranske lastnosti kot stevia (0 kcal, 0GI, ne hrani kandide, ne povroča kariesa, primerno za diabetike in kandida bolnike, ipd.).  

SugarSweet izdelki vsebujejo mešanico eritritola in različne stevije, kajti eritritol kot samostojno sladilo ne dosega visoke sladkosti - le okoli 70-80% sladkosti sladkorja. Zato ima SugarSweet poleg eritritola dodano tudi stevijo tj. naravno sladilo iz rastline stevije.  Stevija je rastlina, ki raste v Južni Ameriki, njene posušene ali sveže list pa že stoletja uporabljajo kot sladilo. Višja vsebnost stevije je prisotna v SugarSweet-u, višjo moč sladkanja ima. 

SugarSweet s svojo unikatno recepturo pri pripravi slaščic na naraven in brezkaloričen način učinkovito nadomesti sladkor brez opazne razlike glede okusa in teksture. 

Raziskave potrjujejo, da SugarSweet lahko varno uporabljajo diabetiki, saj ne vpliva na porast krvnega sladkorja. 

Po njegovi uporabi, poleg diabetikov in oseb ki želijo izgubiti telesno težo, posegajo tudi pripadniki zdravega in fit življenjskega stila, ki želijo v svoji prehrani čimbolj omejiti uporabo sladkorja in iz prehrane izločiti umetna sladila. Ker SugarSweet nima energijske vrednosti je primeren za nizkokalorično, dieto brez ogljikovih hidratov, LCHF, ketonsko in shujševalne diete.

SugarSweet oz. eretirol s stevijo vas v primerjavi z navadnim sladkorjem ohranja vitke, vitalne in zdrave, ker:

 • nima kalorij (primerno za hujšanje)
 • ima glikemični indeks 0 ( primerno za diabetike)
 • je 100% rastlinskega izvora in brez umetnih dodatkov, umetnih sladil,..
 • ne povzroča telesne maščobe
 • ne povzroča kariesa, ker ga ustne bakterije ne morejo presnoviti,
 • podpira zdrav način življenja
 • ne povzroča osteoporoze
 • ne spodbuja razraščanja črevesnih bakterij, zato je tudi primeren za kandida bolnike
 • primerno za tudi bolnike ki imajo sladkorno bolezen, povišan horesterol, sindrom X, prekometno težo, visok krvni pritisk, kandido, cekalijo,...

Eritritol je naravni brez kalorični sladkor pridobljen z naravno fermentacijo iz zelenjave brez GSO. 

Uporaba stevia sladkorja SugarSweet 1:10

Stevia SugarSweet ima edinstveno lastnost, da je formuliran tako, da je 10-krat slajši od sladkorja in da se pri kuhi in peki enako obnaša, kot navadni sladkor. 1 žlica SunStevia SugarSweet = 10 žlicam navadnega sladkorja.

SugarSweet po okusu in teksturi spominja na namiznitrsni sladkor, le da ima rahel mrzlikast okus, ki deluje osvežujoče. Ima enake "tehnične lastnosti" kot sladkor: termično obstojnost, ohranja vlago, je veziven in jedem naredi trdno strukturo. Zato jedi, peciva, kolači, marmelade, pudingi, smoothiji, torte, piškoti in druge slaščice ohranijo prostornino in kompaktnost, kot bi jih pripravili z namiznim sladkorjem, da jih sedaj lahko pripravite na zdrav in brez kaloričen način.

V kolikor niste vešči uporabe naravnih sladil z močnejšim učinkom sladkanja vam za začetek priporočamo SugarSweet 1:2, ki je 2x slajši kot sladkor.

Sestavine: 95 % eritritol, 5 % stevia. 
Neto količina: 400 g 

Poreklo: Slovenija

Več o Stevia sladkor SugarSweet 1:10 400g (10x slajša kot sladkor) najdeš spodaj

O blagovni znamki Sugar Sweet

Blagovno znamko SugarSweet je ustanovil Peter Bukovnik, ki je širši javnosti poznan kot prvi vegetarijanski bodybuilding-fitness tekmovalec v Sloveniji in vsestranski športnik.  Peter Bukovnik se že od petnajstega leta starosti ukvarja s športom in preučevanjem vpliva prehrane na športne rezultate in zdravje na splošno. S svojimi dolgoletnimi izkušnjami, znanjem o prehrani in nasveti je kot osebni trener mnogim ljudem pomagal priti ponovno do zdravja in želenega telesnega izgleda.  več

Prikaži vse artikle blagovne znamke Sugar Sweet

Komentarji o Stevia sladkor SugarSweet 1:10 400g (10x slajša kot sladkor)

Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.