zapri

Dnevi izdelkov primernih za LCHF ❤ Preveri akcijske cene >>>

Košarica
slovenian

Tinca Malinca
ti vedno z veseljem pomaga in svetuje!

info@malinca.si

051 244 557
12.99 EUR

Malinca Slovensko konopljino olje 250ml

Slovensko – prekmursko sveže hladno stiskano konopljino olje je pridobljeno iz industrijskih semen konoplje.Če želijo iz semen konoplje pridobiti olje, morajo s stiskanjem streti trd ovoj semen, ki dragoceno vsebino ščiti dragoceno vsebino.

Na zalogi še 4, zato pohiti!

Na voljo: Izdelek je na zalogi

12,99 €

Nagradne točke Z nakupom pridobiš 12 točk zvestobe. 12 točk = 0,60 €.


Slovensko konopljino olje 250ml

  • Slovensko konopljino olje 250ml
  • Slovensko konopljino olje 250ml
  • konopljino olje
  • Solata s konopljinim oljem

Slovensko – prekmursko SVEŽE hladno stiskano konopljino olje je pridobljeno iz industrijskih semen konoplje. Zapisi o uporabi konopljinega olja so se prvič pojavili že na Kitajskem pred skoraj 6000 leti. Če želijo iz semen konoplje pridobiti olje, morajo s stiskanjem streti trd ovoj semen. Ta ovoj semena in njegovo dragoceno vsebino ščiti pred zunanjimi vplivi. Konopljinega olja ne smemo zamenjevati z oljem, ki vsebuje psihoaktivne snovi. Hladno stiskano konopljino olje iz semen jih namreč ne vsebuje. Uporablja se za uživanje, v kozmetiki, medicini, industriji itd. Konopljina semena iz kateri poleg proteinov pridobivajo tudi konopljino olje, se razvijejo na rastlini v obdobju intenzivne rasti konoplje. Le-ta izvira iz osrednje Azije, danes pa jo najdemo praktično povsod po svetu. Konoplja lahko zraste od 2 metra pa celo do 4 metre v višino. Gre za izredno odporno in nezahtevno rastlino.

Uporaba slovenskega konopljinega olja

1-2 žlice olja na dan - samega ali s hrano - najboljše zjutraj. Olje je občutljivo na toploto (ga ne segrevamo), zato ga priporočamo za preliv hladnih jedi, solat, polivk, hladnih omak in namazov. Z njim lahko popestrite že končane jedi ali pa ga uporabite kot sestavino pri toplih jedeh, ki ne zahtevajo visokih temperatur. Steklenica vsebuje približno 50 žlic olja.

Sestavine: 100 % olje iz industrijske konoplje
Hranilna vrednost na 100 ml:  energija 819 kcal, maščobe 93 g, od tega nasičene maščobe 9 g, od tega mononenasičene 10 g, od tega polinenasičene 71 g (omega 3 in omega 6), gama linolenska kislina (GLA) 3 g.

Neto količina: 250 ml
Poreklo: Slovenija

Več o Slovensko konopljino olje 250ml najdeš spodaj

O blagovni znamki Malinca

NASTJINA ZGODBA - Začelo se je v 3. razredu osnovne šole, ko so nas seznanili s prehrambeno piramido. Ja, tisto, ki nas uči, da moramo pojesti največ kruha in škroba ... več

Prikaži vse artikle blagovne znamke Malinca

Komentarji o Slovensko konopljino olje 250ml

Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.