Čaga je izjemna medicinska goba

Čaga je izjemna medicinska goba

Čaga je medicinska goba, ki vsebuje čez 200 hranilnih snovi.

Bogata je z aminikislinami, encimi, minerali (baker, selen, cink, mangan, železo, magnezij, kalcij…), vitaminima (B1, B2, B3, K,). Vsebuje veliko vitamina D2. Uporablja se kot učinkovito sredstvo za preventivo pri stresu, saj ohranja telo v ravnovesju.


Najpomembnejša je vsebnost vitamina D2, ki ga večina drugih rastlin ne vsebuje. Vitamin D2 je za človeško telo zelo pomemben saj pomaga pri obnovi kosti in zob. V telo ga dobimo s sončno svetlobo, vendar ga večini ljudi primanjkuje, zato je uživanje čage primerno za vse tiste, ki večino časa preživijo v zaprtih prostorih.

Čaga se uporablja kot učinkovito sredstvo za preventivo pri stresu, saj v telo vzpostavljajo ravnovesje. Ker nima nobenih stranskih učinkov in ne moti kemijskega in hormonskega ravnovesja in je zato primerna za vsakogar.

Čaga pomaga pri številnih težavah in boleznih, saj ima številne učinkovite blagodejne učinke:

* ima možno antioksidativno delovanje (nase veže proste radikale in s tem krepi obrambne sposobnosti telesa)

* krepi imunski sistem in naravno odpornost

* spodbuja samoozdravitev

* ščiti pred infekcijami in okužbami

* blaži stranske učinke zdravil

* blaži simptome stresa

* ima protivnetno in antivirusno delovanje

* ima protitumorsko delovanje

* izboljšuje stanje gastritisa in drugih prebavnih težav

Uporaba čage v prahu

Čago lahko pripravimo kot čaj. Eno žličko čage v prahu dodamo v vročo vodo in kuhamo 2 minuti. Potem odstavimo in pustimo 10 minut da stoji. Potem precedimo in spijemo. Čago lahko dodamo tudi v jogurt, smoothie, sokove.