Zrezki v gobovi omaki

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 500 g piščančjih zrezkov
* sol, mleta paprika, kurkuma 
* olivno olje
* 1 srednje velika čebula
* 250 g šampinjonov
* 3 stroki česna
* 100 ml mleka
* 200 ml smetane za kuhanje 

OPIS POSTOPKA:
 Zrezke dobro natremo s soljo, mleto papriko in kurkumo. V vročo ponev damo olivno olje in zrezke. Zrezke dobro popečemo po obeh straneh in jih odstranimo iz ponve. Nasekljamo čebulo, česen in narežemo šampinjone. V ponvi, v kateri smo pekli zrezke, prepražimo čebulo. Ko se čebula zmehča dodamo še česen in na hitro prepražimo. Vsujemo šampinjone in na srednjem ognju pražimo da izpustijo vodo. Dodamo nazaj v ponev meso in zalijemo z mlekom in smetano. Kuhamo še približno 15 minut, da bodo zrezki čisto mehki. Za prilogo odlično paše zraven riž in kvinoja.

ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek