Zelje

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Enostavna topla priloga, največkrat raznim mesninam ali ajdovim žgancem. 

SESTAVINE:

* 1kg kislega zelja
* 1 čebula
* olivno olje
* sol
* poper
* rdeča paprika

OPIS POSTOPKA: 
1. Kislo zelje stresemo v lonec in zalijemo z vodo. Zelje zavremo in kuhamo na zmernem ognju 2 minuti. 
2. Zelje odstavimo, odlijemo vodo. Nekaj kuhane vode prihranimo za korak številka 5.  
3. Medtem v drugi posodi segrejemo olje in popražimo čebulo. Prepraženi čebuli dodamo zelje, premešamo.
4. Zelje po okusu začinimo s soljo, poprom in rdečo papriko. 
5. Zalijemo z nekaj kuhane vode, kuhamo približno 20 minut. Po potrebi zelje dodatno zalijemo s kuhano vodo, da se ne smodi.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek