Zelenjavni narastek s polnozrnatim kuskusom in ajdovo kašo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zelenjavni narastek s polnozrnatim kuskusom in ajdovo kašo

Ajda je preprosto žito, ima pa izjemno hranilno vrednost. Bogata je z magnezijem in poskrbi za nižji krvni pritisk. Priprava ajdove kaše je enostavna, obrok z ajdo pa nas nasiti za dlje časa.



SESTAVINE:

* zelenjava po želji (npr. paradižnik, korenček, por, brstični ohrovt, brokoli, cvetača)

* ajdova kaša in polnozrnati kuskus (okoli 60 g na osebo)

* špinačna ploščica za lazanjo

* (veganski) sir

* sol

* rastlinsko olje




OPIS POSTOPKA: Najprej operemo vso zelenjavo in jo narežemo. Potem na olju prepražimo čebulo in v posodo dodamo prej narezano zelenjavo. Dodamo še mešanico kuskusa in ajdove kaše. Vse skupaj počasi premešamo, po občutku solimo in pustimo vreti na zmernem ognju približno 20 minut (da je popraženo le napol).. potem damo celotno zmes v pekač (v mojem primeru glinen) nameščen z oljem --> v svojem primeru sem za dno dala špinačno ploščico za lazanjo.. in na vrh po želji dodamo še sir (sama sem dala veganskega) in vse skupaj postavimo v pečico. Pečemo približno 45 min na temperaturi 180' C oz dokler ne postane takšne zlato-rjave barve. Nato lahko še nekaj časa jed pustimo v topli pečici.



ČAS PRIPRAVE: 30 min

RECEPT PRIPRAVILA: Ana Korošec


,* zelenjava po želji (npr. paradižnik, korenček, por, brstični ohrovt, brokoli, cvetača) ,* ajdova kaša in polnozrnati kuskus (okoli 60 g na osebo) ,* špinačna ploščica za lazanjo ,* (veganski) sir ,* sol ,* rastlinsko olje , , Najprej operemo vso zelenjavo in jo narežemo. Potem na olju prepražimo čebulo in v posodo dodamo prej narezano zelenjavo. Dodamo še mešanico kuskusa in ajdove kaše. Vse skupaj počasi premešamo, po občutku solimo in pustimo vreti na zmernem ognju približno 20 minut (da je popraženo le napol).. potem damo celotno zmes v pekač (v mojem primeru glinen) nameščen z oljem --> v svojem primeru sem za dno dala špinačno ploščico za lazanjo.. in na vrh po želji dodamo še sir (sama sem dala veganskega) in vse skupaj postavimo v pečico. Pečemo približno 45 min na temperaturi 180' C oz dokler ne postane takšne zlato-rjave barve. Nato lahko še nekaj časa jed pustimo v topli pečici.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.