Zelenjavna tortilja

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

S takim obrokom poskrbimo za 2 porciji (od priporočenih 5 na dan) zelenjave, dokazano pa je, da kombinacija vlaknin in beljakovin vpliva na daljšo sitost in večjo delovno učinkovitost.

Primerno tudi kot kosilo na poti. 

SESTAVINE:
* 2 jajci
* 50 g pirine polnozrnate moke
* žlička psilium husk vlaknin 
* himalajska sol

OPIS POSTOPKA: Zmešamo v gladko, a malo gostejšo maso in spečemo na teflonski ponvi na kokosovem maslu. 

Nadevamo s poljubno zelenjavo: hokaido buča, bučke, brokoli, cvetača, korenje... ki jo pred, poškropljeno z olivnim oljem in začinjeno s soljo in kurkumo, spečemo v pečici na 180 stopinj, 25 minut. Če imamo zelenjavo že pred-pripravljeno v hladilniku, za ta obrok ne bo potrebnih vec kot 5 minut. 

Dodamo še poparjeno špinačo, svež avokado in po želji namažemo s humusom, sojinim jogurtom... 

RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek