VIDEO: Zelenjavna tortilja
S takim obrokom poskrbimo za 2 porciji (od priporočenih 5 na dan) zelenjave, dokazano pa je, da kombinacija vlaknin in beljakovin vpliva na daljšo sitost in večjo delovno učinkovitost.
Primerno tudi kot kosilo na poti.
SESTAVINE:
Tortilja:
* 2 jajci
* 50 g pšenične moke tip 500 Mlinotest
* žlička psilium vlaknin
* himalajska sol Kotanyi
* 3 žlice vode (po potrebi)
* kokosovo olje za peko
Nadev:
Poljubna zelenjava + začimbe (Mleta kurkuma, Bio mediteranska zelišča, Drobnjak Kotanyi)
OPIS POSTOPKA: Zmešamo v gladko, a malo gostejšo maso in spečemo na Malincini ponvi - na kokosovem olju.
Nadevamo s poljubno zelenjavo: bučke, brokoli, cvetača, korenje, paradižnik, paprika ... ki jo, poškropljeno z olivnim oljem in začinjeno, spečemo v pečici na 180 stopinj, 25 minut. Če imamo zelenjavo že pred-pripravljeno v hladilniku, za ta obrok ne bo potrebnih vec kot 5 minut.
Pečeno tortiljo premažemo s humusom in nadevamo s pečeno zelenjavo ter postrežemo.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca
Komentarji (0)