Zelenjavna mineštra z lečo

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 3

SESTAVINE: 
* 200g leče
* pol čebule
* 1 strok česna
* 1 bučka
* por
* 2 korenčka
* olivno olje
* himalajska sol, poper, bazilika, lovorjev list, šetraj, biogetta, paprika v prahu

OPIS POSTOPKA:
 Lečo predhodno namočimo za vsaj 2 uri. Na olivnem olju prepražimo čebulo in česen. Nato v posodo dodamo še narezano bučko in por (uporabite lahko tudi drugo zelenjavo po želi). Korenček naribamo in ga dodamo v lonec. Na koncu dodamo še lečo in vse skupaj zalijemo z vodo. Dodamo vse začimbe po okusu in kuhamo približno pol ure do 45 min.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Alja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek