Zelenjavna mineštra z lečo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zelenjavna mineštra z lečo

SESTAVINE: 
* 200g leče
* pol čebule
* 1 strok česna
* 1 bučka
* por
* 2 korenčka
* olivno olje
* himalajska sol, poper, bazilika, lovorjev list, šetraj, biogetta, paprika v prahu

OPIS POSTOPKA: Lečo predhodno namočimo za vsaj 2 uri. Na olivnem olju prepražimo čebulo in česen. Nato v posodo dodamo še narezano bučko in por (uporabite lahko tudi drugo zelenjavo po želi). Korenček naribamo in ga dodamo v lonec. Na koncu dodamo še lečo in vse skupaj zalijemo z vodo. Dodamo vse začimbe po okusu in kuhamo približno pol ure do 45 min.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Alja

  * 200g leče * pol čebule * 1 strok česna * 1 bučka * por * 2 korenčka * olivno olje * himalajska sol, poper, bazilika, lovorjev list, šetraj, biogetta, paprika v prahu  Lečo predhodno namočimo za vsaj 2 uri. Na olivnem olju prepražimo čebulo in česen. Nato v posodo dodamo še narezano bučko in por (uporabite lahko tudi drugo zelenjavo po želi). Korenček naribamo in ga dodamo v lonec. Na koncu dodamo še lečo in vse skupaj zalijemo z vodo. Dodamo vse začimbe po okusu in kuhamo približno pol ure do 45 min.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.