Zelenjavna lazanja
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zelenjavna lazanja

Lazanja je prefinjenega okusa, priporočam uporabo sveže domače zelenjave. Seveda pa lahko izbrano zelenjavo zamenjate in izberete takšno, ki je všeč vam.

SESTAVINE:
* 200 g stročjega fižola
* 150 g cvetače
* 150 g češnjevega paradižnika
* 200 g bučke
* 150 g sladke koruze
* 1 čebula
* 200 g pasiranega paradižnika
* testenine za lazanjo
* 1 jajce
* 100 ml kisle smetane
* 50 -100 g naribanega sira
* olivo olje
* začimbe: sol, poper, rdeče paprika v prahu, česen v prahu
* sveže začimbe: peteršilj, bazilika, drobnjak in origano

OPIS POSTOPKA: 
1. Stročji fižol narežemo na manjše koščke in ga skuhamo.
2. Med kuhanjem pripravimo ostalo zelenjavo. Le to dobro očistimo pod tekočo vodo in jo narežemo na manjše koščke.
3. Ko imamo vso zelenjavo pripravljeno, na olivnem olju prepražimo najprej čebulo.
4. Postopno dodajmo preostalo zelenjavo: stročji fižol, cvetačo, češnjev paradižnik, bučke in koruzo. Dobro premešamo in zelenjavo dušimo 10 minut.
5. Zelenjavo prelijemo s pasiranim paradižnikom, dodamo začimbe in vse skupaj pustimo kuhati še 10 minut.
6.Medtem naribamo sir in pripravimo mešanico kisle smetane in jajca. To bomo prelili na vrh lazanje.
7. V vroči vodi na hitro pokuhamo testenine za lazanjo, cca. 2  minuti. Kuhanje testenin ni obvezno, je pa priporočljivo, saj boste tako lazanjo lažje sestavili – trde testenine se ne prilegajo in je lazanjo težko sestaviti.
8. Pekač najprej premažemo z olivnim oljem. Začnemo sestavljati lazanjo, na dno položimo testo in obložimo z zelenjavo, postopek ponovimo trikrat. Zadnjo plast zaključimo s testom (skupaj 4 plasti testa in 3  plasti zelenjave).
9. Lazanje je sestavljena, sedaj jo prelijemo z mešanico kisle smetane in jajca. Na vrhu potresemo nariban sir.
10. Predno damo v pečico (pečemo 30 minut na 200 stopinj celzija), pekač pokrijemo z aluminijasto folijo, ki jo nekajkrat prebodemo.  

ČAS PRIPRAVE: 1 ura in 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

* 200 g stročjega fižola * 150 g cvetače * 150 g češnjevega paradižnika * 200 g bučke * 150 g sladke koruze * 1 čebula * 200 g pasiranega paradižnika * testenine za lazanjo * 1 jajce * 100 ml kisle smetane * 50 -100 g naribanega sira * olivo olje * začimbe: sol, poper, rdeče paprika v prahu, česen v prahu * sveže začimbe: peteršilj, bazilika, drobnjak in origano   1. Stročji fižol narežemo na manjše koščke in ga skuhamo. 2. Med kuhanjem pripravimo ostalo zelenjavo. Le to dobro očistimo pod tekočo vodo in jo narežemo na manjše koščke. 3. Ko imamo vso zelenjavo pripravljeno, na olivnem olju prepražimo najprej čebulo. 4. Postopno dodajmo preostalo zelenjavo: stročji fižol, cvetačo, češnjev paradižnik, bučke in koruzo. Dobro premešamo in zelenjavo dušimo 10 minut. 5. Zelenjavo prelijemo s pasiranim paradižnikom, dodamo začimbe in vse skupaj pustimo kuhati še 10 minut. 6.Medtem naribamo sir in pripravimo mešanico kisle smetane in jajca. To bomo prelili na vrh lazanje. 7. V vroči vodi na hitro pokuhamo testenine za lazanjo, cca. 2  minuti.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.