Zelena kava

Zelena kava

Zelena kava za hujšanje je narejena iz zrnja, ki se zmelje brez praženja. Zelena kava zaradi tega vsebuje veliko vsebnost klorogenske kisline, ki dokazano pomaga pri izgorevanju maščob in je tako učinkovito sredstvo za hujšanje.

Zelena kava so mleta zrna rastline Coffeacanephore. Za razliko od običajne črne kave, pri zeleni kavi zrnje ni praženo, ampak ga zmeljejo takoj po sušenju. Zaradi tega zelena kava ohrani veliko vsebnost klorogenske kisline, ki dokazano izgoreva maščobe.
Zelena kava pomaga pri hujšanju tako, da zmanjšuje željo po hrani, spodbudi izgorevanje maščob in krepi presnovo glukoze. Hkrati spodbuja telo, da se sprosti in pretvori prihranjeno energijo (telesno maščobo).
Zelena kava je tudi močan antioksidant, kar pomeni, da veže nase proste radikale, ki jih dobimo v telo preko hrane in zunanjih vplivov. Pozitivni učinki uživanja zelene kave so tudi pomoč pri celični regeneraciji in rasti ter splošno izboljšanje počutja ter dvig energije.
Pri uživanju zelene kave za hujšanje je pomembno, uživamo zdravo in raznoliko prehrano. 

Uporaba zelene kave
1 čajno žličko kave damo v vrelo vodo in pustimo pokrito 2–3 minute, da se usedline usedejo na dno skodelice (kot pri običajni kavi). Priporočeno pijte 2–3 krat na dan po obroku.