Zdravi polnozrnati malinini mandljevi mafini
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zdravi polnozrnati malinini mandljevi mafini

SESTAVINE:
100 g pirine polnozrnate moke
* 150 mandljeve moke
* 50 gramov agavinega ali javorjevega sirupa ali nerafiniranega sladkorja
* 1 vrečka pecilnega praška ali vinskega kamna
* ščepec soli
* 2 jajci
* 150 ml mandljevega mleka
* 1/3 čajne žličke cimeta
* 50 ml mandljevega masla
* 1 žlica vanilijeve arome
* 12 čajnih žličk malinove marmelade brez sladkorja (ali druge marmelade po okusu)

OPIS POSTOPKA: 
1. Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov s ščepcem soli stepemo čvrst sneg. Rumenjake začnemo stepati skupaj z agavinim sirupom in vanilijevo aromo. Stepamo jih z električnim mešalnikom toliko časa dokler masa ne postane svetlo rumene barve.
2. Nato v posodici skupaj stresemo pecilni prašek, cimet in moki, in v en kozarec zlijemo mleko in maslo. Vsebino posodice in kozarca izmenično počasi z kuhinjsko metlico vmešavamo v jajčno maso.
3. Medtem pripravimo pekač, ki ga lahko obložimo z papirnatimi košaricami. V košarice nato nadevamo žlico zmesi, nato dodamo marmelado in zaključimo z zmesjo. Po vrhu dodamo mandljeve lističe ali pa mafine pustimo brez vsega. Jaz sem mafine potresla s sladkorčki, ki sicer niso zdravi, sta si jih pa zaželela moja malčka. Ker sta pridno pomagala pri pripravi in ker so drugače v celoti mafini izjemno zdravi, sem jima ustregla. 
4. Pekač položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 17-19 minut.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Žontar - Anina kuhinja

* 100 g pirine polnozrnate moke * 150 mandljeve moke * 50 gramov agavinega ali javorjevega sirupa ali nerafiniranega sladkorja * 1 vrečka pecilnega praška ali vinskega kamna * ščepec soli * 2 jajci * 150 ml mandljevega mleka * 1/3 čajne žličke cimeta * 50 ml mandljevega masla * 1 žlica vanilijeve arome * 12 čajnih žličk malinove marmelade brez sladkorja (ali druge marmelade po okusu)   1. Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov s ščepcem soli stepemo čvrst sneg. Rumenjake začnemo stepati skupaj z agavinim sirupom in vanilijevo aromo. Stepamo jih z električnim mešalnikom toliko časa dokler masa ne postane svetlo rumene barve. 2. Nato v posodici skupaj stresemo pecilni prašek, cimet in moki, in v en kozarec zlijemo mleko in maslo. Vsebino posodice in kozarca izmenično počasi z kuhinjsko metlico vmešavamo v jajčno maso. 3. Medtem pripravimo pekač, ki ga lahko obložimo z papirnatimi košaricami. V košarice nato nadevamo žlico zmesi, nato dodamo marmelado in zaključimo z zmesjo. Po vrhu dodamo mandljeve lističe ali pa mafine pustimo brez vsega. Jaz sem mafine potresla s sladkorčki, ki sicer niso zdravi, sta si jih pa zaželela moja malčka. Ker sta pridno pomagala pri pripravi in ker so drugače v celoti mafini izjemno zdravi, sem jima ustregla.  4. Pekač položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 17-19 minut.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.