Zdrave rafaello kroglice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zdrave rafaello kroglice

Zdrava in hitra sladica v samo petnajstih minutah. Ta preprost recept omogoča pripravo okusnega in hranilnega posladka, ki je idealen za vsakogar, ki išče hitro, a hkrati zdravo možnost za sladkanje.

SESTAVINE:
* 250 g lahke skute
* 12-15 žlic eritritola
* 3 kapljice vanilijeve arome (po želji)
* 15 žlic kokosove moke
* mandlji ali lešniki

OPIS POSTOPKA: V srednje veliko posodo dodamo 250 g lahke skute in jo temeljito premešamo z 12–15 žlicami eritritola (ali več, če imate radi slajše), da dobimo popolnoma gladko in enakomerno zmes. V to kremasto osnovo vmešamo 3 kapljice vanilijeve arome za aromatični pridih, nato pa dodamo še 15 žlic kokosove moke. Dobro premešamo, da se sestavine združijo v homogeno maso. Če se vam zdi masa preveč mehka za oblikovanje, po potrebi dodajte še kakšno žlico kokosove moke, da dosežete želeno gostoto.

Ko je masa pripravljena, oblikujemo majhne kroglice z rokami. Za dodaten okus in teksturo v vsako kroglico na vrh ali v sredino vstavimo cel lešnik ali mandelj. Oblikovane kroglice lahko povaljamo v kokosovi moki. Kroglice položimo malce narazen na krožnik, da se ne sprimejo.

Za zaključni korak kroglice postavimo v hladilnik za približno eno uro, da se dobro ohladijo in strdijo. Ohlajene kroglice so nato pripravljene za postrežbo. Uživajte v svoji hitri, preprosti in zdravi sladici.
 

ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič 

* 250 g lahke skute * 12-15 žlic eritritola * 3 kapljice vanilijeve arome (po želji) * 15 žlic kokosove moke * mandlji ali lešniki V srednje veliko posodo dodamo 250 g lahke skute in jo temeljito premešamo z 12–15 žlicami eritritola (ali več, če imate radi slajše), da dobimo popolnoma gladko in enakomerno zmes. V to kremasto osnovo vmešamo 3 kapljice vanilijeve arome za aromatični pridih, nato pa dodamo še 15 žlic kokosove moke. Dobro premešamo, da se sestavine združijo v homogeno maso. Če se vam zdi masa preveč mehka za oblikovanje, po potrebi dodajte še kakšno žlico kokosove moke, da dosežete želeno gostoto. Ko je masa pripravljena, oblikujemo majhne kroglice z rokami. Za dodaten okus in teksturo v vsako kroglico na vrh ali v sredino vstavimo cel lešnik ali mandelj. Oblikovane kroglice lahko povaljamo v kokosovi moki. Kroglice položimo malce narazen na krožnik, da se ne sprimejo. Za zaključni korak kroglice postavimo v hladilnik za približno eno uro, da se dobro ohladijo in strdijo. Ohlajene kroglice so nato pripravljene za postrežbo. Uživajte v svoji hitri, preprosti in zdravi sladici.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.