Zdrave ploščice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zdrave ploščice

SESTAVINE:
* ekspandirani riževi kosmiči
* ekspandirana kvinoja
* koruzni kosmiči
* narezani mandlji
* 2 veliki žlici melase (lahko tudi med)
* kokosovo olje

Nadev:
* vanilijeva aroma
* cimet
* med
* melaso
* sol

Količine si prilagajaš po lastnem okusu. Recept je odličen, da se porabijo živila, ki ostajajo v naši kuhinji. Lahko porabimo vse vrste oreščkov ali kosmičev, dodamo pa lahko tudi suho sadje(to ne pečemo v pečici).

OPIS POSTOPKA: Pekač premažemo z oljem. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Zmešamo vse sestavine in jih razporedimo v enakomerno plast v pekač. Pečemo 20 minut, vsakih 5min premešamo. Medtem v ponvi zmešamo med, sol, vaniljo, cimet. melaso. Na srednjem ognju zavremo in mešamo 1 minuto. Vse to zmešamo z vsebino v pečici, razporedimo enakomerno na ponev in povsem ohladimo. Ko je popolnoma ohlajeno lahko razrežemo in postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA:
 Ema Lešnik

* ekspandirani riževi kosmiči * ekspandirana kvinoja * koruzni kosmiči * narezani mandlji * 2 veliki žlici melase (lahko tudi med) * kokosovo olje Pekač premažemo z oljem. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Zmešamo vse sestavine in jih razporedimo v enakomerno plast v pekač. Pečemo 20 minut, vsakih 5min premešamo. Medtem v ponvi zmešamo med, sol, vaniljo, cimet. melaso. Na srednjem ognju zavremo in mešamo 1 minuto. Vse to zmešamo z vsebino v pečici, razporedimo enakomerno na ponev in povsem ohladimo. Ko je popolnoma ohlajeno lahko razrežemo in postrežemo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.