Zdrave malinine lunice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zdrave malinine lunice

Maline in limonina lupinica pričarajo božansko svežino, s katero znajo piškoti izstopati iz pladnja s pecivom, ki ga boste postavili pred svoje najbližje.

SESTAVINE:
Za testo:
* 1 ¾ skodelice gladke pirine moke
* ¾ skodelice stevie v prahu (ali drugega poljubnega sladila)
* 1 žlica limonine lupinice
* 1 žlička pecilnega praška
* ½ žličke soli
* 1 skodelica rastlinskega mleka
* ⅓ skodelice kokosovega olja (stopljenega)
* 1 žlička kisa

Sestavine za malinino glazuro:
* 200 g zmrznjenih malin
* 10 žlic vode
* ½ žličke agar agarja v prahu

OPIS POSTOPKA: 1. V večji posodi najprej združimo vse suhe sestavine, v drugi posodi pa mokre. Mokre nato dobro premešamo s suhimi.
2. Srednje velik pekač obližimo s peki papirjem in nanj vlijemo maso. Pečemo v vnaprej segreti pečici, približno 30 minut na 180 °C.
3. Pustimo, da se piškotno testo ohladi, medtem pa pripravimo malinino glazuro.
4. Za malinino glazuro v blenderju zmiksamo maline in vodo. Vsebino prelijemo v kozico, vmešamo agar agar in počakamo do točke vretja. Ko zavre mešamo še kakšno minuto, da se agar agar aktivira. Odstavimo s štedilnika, razporedimo po testu in postavimo v hladilnik za 1 uro, da se glazura dodobra strdi.
5. Lunice izrezujemo tako, da si pomagamo s kozarcem za vino. Začnemo na skrajnem robu testa- čisto prva lunica bo imela obliko polne lune, vse preostale pa bodo že imele obliko polmesca.

ČAS PRIPRAVE: 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA:
 Monika Škorjanc - earthlymonika

Za testo:* 1 ¾ skodelice gladke pirine moke * ¾ skodelice stevie v prahu (ali drugega poljubnega sladila)* 1 žlica limonine lupinice * 1 žlička pecilnega praška* ½ žličke soli* 1 skodelica rastlinskega mleka * ⅓ skodelice kokosovega olja (stopljenega) * 1 žlička kisa Sestavine za malinino glazuro: * 200 g zmrznjenih malin * 10 žlic vode* ½ žličke agar agarja v prahu  1. V večji posodi najprej združimo vse suhe sestavine, v drugi posodi pa mokre. Mokre nato dobro premešamo s suhimi.2. Srednje velik pekač obližimo s peki papirjem in nanj vlijemo maso. Pečemo v vnaprej segreti pečici, približno 30 minut na 180 °C. 3. Pustimo, da se piškotno testo ohladi, medtem pa pripravimo malinino glazuro.4. Za malinino glazuro v blenderju zmiksamo maline in vodo. Vsebino prelijemo v kozico, vmešamo agar agar in počakamo do točke vretja. Ko zavre mešamo še kakšno minuto, da se agar agar aktivira. Odstavimo s štedilnika, razporedimo po testu in postavimo v hladilnik za 1 uro, da se glazura dodobra strdi.5. Lunice izrezujemo tako, da si pomagamo s kozarcem za vino. Začnemo na skrajnem robu testa- čisto prva lunica bo imela obliko polne lune, vse preostale pa bodo že imele obliko polmesca.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.