Zdrave kokosovo-čokoladne skodelice

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 200 g namočenih datljev (iz katerih naredimo datljevo pasto)

Spodnja plast:
* 1 lonček indijskih oreščkov
* 1 lonček orehov
* 3 žlice datljeve paste
* ščep soli

Kokosova plast:
* ¼ lončka stopljenega kokosovega olja
* 1 lonček kokosovega mleka (samo gosti del)
* 1 lonček fino mlete kokosove moke
* 2 lončka grobo mlete kokosove moke
* preostanek datljeve paste
* 25 žlic vode v kateri so se namakali datlji
* ¼ žličke soli

Čokoladna plast:
* 6 žlic rožiča v prahu (lahko tudi presnega kakava)
* 10 žlic rastlinskega mleka
* ¼ lončka stopljenega kokosovega olja
* 2-3 žlice kokosovega sladkorja

OPIS POSTOPKA: 
Predpriprava: Najprej v suho ponev stresemo lešnike in orehe ter jih na zmerni temperaturi enakomerno prepražimo. V blender stresemo 200g razkoščičeni in namočenih datljev ter jih zblendamo v gladko pasto. Vode v kateri smo datlje namakali ne zavržemo, saj jo bomo še uporabili.

Spodnja plast: Uporabimo multipraktik (ker oreščkov ne želimo spasirati, ampak ohraniti hrustljavost), vanj stresemo vse sestavine in jih na grobo zmeljemo v lepljivo gmoto.

Kokosova plast: Zdaj uporabimo blender in blendamo tako dolgo, da iz vseh sestavin za kokosovo plast dobimo gosto, ne presuho/premokro, enakomerno zmes.

Čokoladna plast: V blenderju združimo vse sestavine za čokoladno plast in jih zmešamo v gladek, tekoč čokoladni preliv.

Finiš: Z vsako plastjo, eno za drugo, napolnimo pekač za mafine in ga postavimo v skrinjo za vsaj kakšno uro, lahko pa jih tudi popolnoma zamrznemo. Preden postrežemo jih na sobni temperaturi pustimo, da se malce odtalijo, nato pa uživamo v zdravem sladkanju. 

RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek