Zdrave kokosovo-čokoladne skodelice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zdrave kokosovo-čokoladne skodelice

SESTAVINE:
* 200 g namočenih datljev (iz katerih naredimo datljevo pasto)

Spodnja plast:
* 1 lonček indijskih oreščkov
* 1 lonček orehov
* 3 žlice datljeve paste
* ščep soli

Kokosova plast:
* ¼ lončka stopljenega kokosovega olja
* 1 lonček kokosovega mleka (samo gosti del)
* 1 lonček fino mlete kokosove moke
* 2 lončka grobo mlete kokosove moke
* preostanek datljeve paste
* 25 žlic vode v kateri so se namakali datlji
* ¼ žličke soli

Čokoladna plast:
* 6 žlic rožiča v prahu (lahko tudi presnega kakava)
* 10 žlic rastlinskega mleka
* ¼ lončka stopljenega kokosovega olja
* 2-3 žlice kokosovega sladkorja

OPIS POSTOPKA: 
Predpriprava: Najprej v suho ponev stresemo lešnike in orehe ter jih na zmerni temperaturi enakomerno prepražimo. V blender stresemo 200g razkoščičeni in namočenih datljev ter jih zblendamo v gladko pasto. Vode v kateri smo datlje namakali ne zavržemo, saj jo bomo še uporabili.

Spodnja plast: Uporabimo multipraktik (ker oreščkov ne želimo spasirati, ampak ohraniti hrustljavost), vanj stresemo vse sestavine in jih na grobo zmeljemo v lepljivo gmoto.

Kokosova plast: Zdaj uporabimo blender in blendamo tako dolgo, da iz vseh sestavin za kokosovo plast dobimo gosto, ne presuho/premokro, enakomerno zmes.

Čokoladna plast: V blenderju združimo vse sestavine za čokoladno plast in jih zmešamo v gladek, tekoč čokoladni preliv.

Finiš: Z vsako plastjo, eno za drugo, napolnimo pekač za mafine in ga postavimo v skrinjo za vsaj kakšno uro, lahko pa jih tudi popolnoma zamrznemo. Preden postrežemo jih na sobni temperaturi pustimo, da se malce odtalijo, nato pa uživamo v zdravem sladkanju. 

RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

* 200 g namočenih datljev (iz katerih naredimo datljevo pasto)  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.