Zdrava veganska pica

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Testo:
*1 + 1/2 skodelice polnozrnate pirine moke
*3/4 skodelice tople vode
*1 žlička kokosovega sladkorja
*1 žlička soli
*2 žlici kvasa v prahu
*1 žlica olivnega olja

Nadev:
*olivno olje
*paradižnikova omaka
*sveža zelenjava po želji (gobice, špinača, paradižnik, bučke, jajčevev, čebula, koruza, olive, sušeni paradižniki + rukola, bazilika, avokado...) 

OPIS POSTOPKA: Kvas zmešamo z 1 dl mlačne vode in kokosovim sladkorjem. Postavimo na stran za 5 minut. Med tem zmešamo moko ter sol in dodamo pripravljen kvas in preostalo mlačno vodo ter 1 žlico olivnega olja. Zmes gnetemo 5 - 10 minut nato pa testo pustimo vzhajati vsaj pol ure. Po tem času ga razvjamo, premažemo z olivnim oljem in obložimo z zelenjavo po želji. Pico pečemo nekje pol ure (odvisno od debeline testa) pri 220 ºC. Ko je pečena, po vrhu razporedimo še svežo rukolo, baziliko in avokado. 

ČAS PRIPRAVE: 1 ura + 30 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek