Zdrava »tarte tatin« pita

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

SESTAVINE: 
* 4 srednje velika jabolka
* 2 žlici kokosovega olja
* 1 žlička cimeta
* sok polovice limone
* ½ žličke vanilijevega ekstrakta
* 3 žlice kokosovega sladkorja
* 106g ovsene moke
* 100g mandljeve moke
* 3 žlice agavinega sirupa
* 1 žlička vode
* 52g kokosovega olja
* ščepec soli 
 
OPIS POSTOPKA: Jabolka olupimo in jih razkoščičimo. Narežemo jih na tanjše kose. Ponev segrejemo in v njej raztopimo kokosovo olje in dodamo nasekljana jabolka. Dodamo še limonin sok, vanilijo ter cimet in ko jabolka postanejo mehkejša, dodamo še kokosov sladkor, da jih karameliziramo. Pripravimo tortni model, ki ga dobro obložimo s peki papirjem. Vanj stresemo jabolka in jih enakomerno porazdelimo po dnu pekača. Pripravimo še testo. Pomešamo ovseno in mandljevo moko, dodamo zmehčano kokosovo olje (ne stopljeno, le zmehčano), sol, agavin sirup in žličko vode. Testo oblikujemo v kvadrat in ga razvaljamo med dvema papirjema za peko, da se nam ne prime. En peki papir odstranimo, tistega, na katerem ostane testo pa zvrnemo na naš tortni model, da prekrije jabolka. Stranice dobro potlačimo. Pečemo na 180°C 25 min, da testo porumeni. Ko pito vzamemo iz pečice ga  pustimo stati 5-10 min, nato ga zvrnemo na podlago tako, da je testo na podlagi, jabolka pa na vrhu. Serviramo z malce stepene smetane. 

Dober tek! 

ČAS PRIPRAVE: 1h in pol
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih

 

SESTAVINE: * 4 srednje velika jabolka * 2 žlici kokosovega olja * 1 žlička cimeta * sok polovice limone * ½ žličke vanilijevega ekstrakta * 3 žlice kokosovega sladkorja * 106g ovsene moke * 100g mandljeve moke * 3 žlice agavinega sirupa * 1 žlička vode * 52g kokosovega olja * ščepec soli    OPIS POSTOPKA: Jabolka olupimo in jih razkoščičimo. Narežemo jih na tanjše kose. Ponev segrejemo in v njej raztopimo kokosovo olje in dodamo nasekljana jabolka. Dodamo še limonin sok, vanilijo ter cimet in ko jabolka postanejo mehkejša, dodamo še kokosov sladkor, da jih karameliziramo. Pripravimo tortni model, ki ga dobro obložimo s peki papirjem. Vanj stresemo jabolka in jih enakomerno porazdelimo po dnu pekača. Pripravimo še testo. Pomešamo ovseno in mandljevo moko, dodamo zmehčano kokosovo olje (ne stopljeno, le zmehčano), sol, agavin sirup in žličko vode. Testo oblikujemo v kvadrat in ga razvaljamo med dvema papirjema za peko, da se nam ne prime. En peki papir odstranimo, tistega, na katerem ostane testo pa zvrnemo na naš tortni model, da prekrije jabolka. Stranice dobro potlačimo. Pečemo na 180°C 25 min, da testo porumeni. Ko pito vzamemo iz pečice ga  pustimo stati 5-10 min, nato ga zvrnemo na podlago tako, da je testo na podlagi, jabolka pa na vrhu. Serviramo z malce stepene smetane. Dober tek! ČAS PRIPRAVE: 1h in polRECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih Jabolka olupimo in jih razkoščičimo. Narežemo jih na tanjše kose. Ponev segrejemo in v njej raztopimo kokosovo olje in dodamo nasekljana jabolka. Dodamo še limonin sok, vanilijo ter cimet in ko jabolka postanejo mehkejša, dodamo še kokosov sladkor, da jih karameliziramo. Pripravimo tortni model, ki ga dobro obložimo s peki papirjem. Vanj stresemo jabolka in jih enakomerno porazdelimo po dnu pekača. Pripravimo še testo. Pomešamo ovseno in mandljevo moko, dodamo zmehčano kokosovo olje (ne stopljeno, le zmehčano), sol, agavin sirup in žličko vode. Testo oblikujemo v kvadrat in ga razvaljamo med dvema papirjema za peko, da se nam ne prime. En peki papir odstranimo, tistega, na katerem ostane testo pa zvrnemo na naš tortni model, da prekrije jabolka. Stranice dobro potlačimo. Pečemo na 180°C 25 min, da testo porumeni. Ko pito vzamemo iz pečice ga  pustimo stati 5-10 min, nato ga zvrnemo na podlago tako, da je testo na podlagi, jabolka pa na vrhu. Serviramo z malce stepene smetane. Dober tek! 
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek