Zdrav domači kruh brez glutena
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zdrav domači kruh brez glutena

Se izogibaš moki, ne moreš pa brez kruha? Poglej si spodnji recept ki moko nadomesti z mletimi mandlji in semeni.



SESTAVINE:

* 240 g lahke pasirane skute

* 110 g mletih mandljev ali mandljeve moke

* 115 g mešanice semen (laneno, bučno, sončnično, sezam ipd.)


* 6 jajc

* ščepec himalajske soli

* ½ čajne žličke sode bikarbone ali pecilnega praška

* nekaj bučnih semen za posip na vrhu




OPIS POSTOPKA: Vse sestavine v večji posodi premešamo z roko. Manjši pekač za kruh predhodno namažemo s kokosovo maščobo, nato zmes vlijemo vanj in pečemo 60 minut na 180⁰C. Najboljši je še topel, iz pečice.



ČAS PRIPRAVE: 60 min

RECEPT PRIPRAVIL: Trening center


,* 240 g lahke pasirane skute ,* 110 g mletih mandljev ali mandljeve moke ,* 115 g mešanice semen (laneno, bučno, sončnično, sezam ipd.) ,* 6 jajc ,* ščepec himalajske soli ,* ½ čajne žličke sode bikarbone ali pecilnega praška ,* nekaj bučnih semen za posip na vrhu , , Vse sestavine v večji posodi premešamo z roko. Manjši pekač za kruh predhodno namažemo s kokosovo maščobo, nato zmes vlijemo vanj in pečemo 60 minut na 180⁰C. Najboljši je še topel, iz pečice.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.