Zdrav ''cookie dough''

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
*250g kuhane čičerike
*125g mandljevega masla
*2 žlici vanilijevega ekstrakta
*2,5 žlici javorjevega sirupa
*1/2 žlice cimeta
*1 žlica zmletih chia semen
*40g temne čokolade v kapljicah

OPIS POSTOPKA: 1. Kuhano čičeriko* lahko kupimo v kozarcu ali v konzervi. 2. Čičeriko odcedimo in dobro speremo pod tekočo vodo. Nato jo na rahlo posušimo s pomočjo papirnatih brisač. Med drgnjenjem ob brisačo, se bo odstranilo nekaj ovoja z zrn. Te odstranimo, saj bo tako masa bolj gladka (poskušamo odstraniti čim več ovoja). 3. V multipraktik damo čičeriko, mandljevo maslo, vanilijin ekstrakt, javorjev sirup in cimet. Miksamo dokler ni masa gladka in kremasta. 4. Dodamo zmleta chia semena in miksamo dokler ni vse povezano. 5. Dobljeno maso premestimo v željeno posodico, kamor vmešamo čokoladne kapljice. 6. Postrežemo takoj ali po želji ohladimo (v zaprti posodi, v hladilniku zdrži do 4 dni). Zaradi čičerikine osnove ima sladica veliko vsebnost beljakovin, tako je primerna tudi za športnike.

*Čičeriko lahko skuhamo tudi sami. Suho čičeriko (dobro polovico čajne skodelice) namočimo v vodi za 24 ur. Vodo po potrebi vmes zamenjamo. Namočeno čičeriko premestimo v lonec in jo v sveži, malce osoljeni vodi kuhamo, dokler voda ne zavre. Nato jo kuhamo na zmernem ognju približno še 1 uro. Nadaljujemo s korakom 2.

ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Črep

OPIS POSTOPKA: 1. Kuhano čičeriko* lahko kupimo v kozarcu ali v konzervi. 2. Čičeriko odcedimo in dobro speremo pod tekočo vodo. Nato jo na rahlo posušimo s pomočjo papirnatih brisač. Med drgnjenjem ob brisačo, se bo odstranilo nekaj ovoja z zrn. Te odstranimo, saj bo tako masa bolj gladka (poskušamo odstraniti čim več ovoja). 3. V multipraktik damo čičeriko, mandljevo maslo, vanilijin ekstrakt, javorjev sirup in cimet. Miksamo dokler ni masa gladka in kremasta. 4. Dodamo zmleta chia semena in miksamo dokler ni vse povezano. 5. Dobljeno maso premestimo v željeno posodico, kamor vmešamo čokoladne kapljice. 6. Postrežemo takoj ali po želji ohladimo (v zaprti posodi, v hladilniku zdrži do 4 dni). Zaradi čičerikine osnove ima sladica veliko vsebnost beljakovin, tako je primerna tudi za športnike. *Čičeriko lahko skuhamo tudi sami. Suho čičeriko (dobro polovico čajne skodelice) namočimo v vodi za 24 ur. Vodo po potrebi vmes zamenjamo. Namočeno čičeriko premestimo v lonec in jo v sveži, malce osoljeni vodi kuhamo, dokler voda ne zavre. Nato jo kuhamo na zmernem ognju približno še 1 uro. Nadaljujemo s korakom 2. ČAS PRIPRAVE: 10 minRECEPT PRIPRAVILA: Saša Črep 1. Kuhano čičeriko* lahko kupimo v kozarcu ali v konzervi. 2. Čičeriko odcedimo in dobro speremo pod tekočo vodo. Nato jo na rahlo posušimo s pomočjo papirnatih brisač. Med drgnjenjem ob brisačo, se bo odstranilo nekaj ovoja z zrn. Te odstranimo, saj bo tako masa bolj gladka (poskušamo odstraniti čim več ovoja). 3. V multipraktik damo čičeriko, mandljevo maslo, vanilijin ekstrakt, javorjev sirup in cimet. Miksamo dokler ni masa gladka in kremasta. 4. Dodamo zmleta chia semena in miksamo dokler ni vse povezano. 5. Dobljeno maso premestimo v željeno posodico, kamor vmešamo čokoladne kapljice. 6. Postrežemo takoj ali po želji ohladimo (v zaprti posodi, v hladilniku zdrži do 4 dni). Zaradi čičerikine osnove ima sladica veliko vsebnost beljakovin, tako je primerna tudi za športnike. *Čičeriko lahko skuhamo tudi sami. Suho čičeriko (dobro polovico čajne skodelice) namočimo v vodi za 24 ur. Vodo po potrebi vmes zamenjamo. Namočeno čičeriko premestimo v lonec in jo v sveži, malce osoljeni vodi kuhamo, dokler voda ne zavre. Nato jo kuhamo na zmernem ognju približno še 1 uro. Nadaljujemo s korakom 2.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek