Zajtrk s kakijem in ajdovimi kosmiči
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zajtrk s kakijem in ajdovimi kosmiči

SESTAVINE za 1 osebo:

* 2 dl mleka (kravje, kokosovo, mandljevo, riževo …) 
* ščepec cimeta 
* 5 žlic oz. 50 g ajdovih kosmičev 
* 1 žlica chia semen 
* po želji še 1 žlička medu 
* 1 kaki (lahko dodamo malo vode, če kaki ni mehak)

OPIS POSTOPKA: Mleko segrejemo in vanj vmešamo cimet, ajdove kosmiče, chia semena in po želji med. Dve minuti kuhamo in nato prelijemo v kozarček ali posodico. V mešalniku zmešamo kaki. Mešanico vlijemo na kuhane kosmiče in jed je pripravljena.  

Zajtrk lahko pojem topel ali pa ga hranimo v hladilniku do dva dni. 

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Kaki  

  • Kaki je odličen za zajtrk, saj vsebuje veliko vlaknin, ki spodbujajo prebavo in metabolizem.  
  • Bogat je z vitamini in mineral. Vsebuje npr. vitamine C, B in A ter antioksidante, zato je odličen za imunski sistem in celo za zdravje oči.   

Ajdovi kosmiči  

  • Ajdovi kosmiči so zelo mehki in okusni ter brez glutena in zato primerni tako za otroke kot odrasle in super alternativa za tiste, ki imajo alergije ali intolerance na gluten. 
  • Ajdovi kosmiči so odlična osnova za pripravo zajtrkov, saj so dober vir beljakovin in zelo hranljivi. Beljakovine nam omogočijo, da smo dlje časa siti, pa tudi pomemben gradnik telesa so. 
  • Ajda je pravo super živilo, saj odlično vpliva na prebavo, vlaknine v njej pa pomagajo uravnavati krvni sladkor, da nam ne poskoči že zjutraj.   

Chia semena 

  • Chia semena so majhna in nizkokalorična, a vsebujejo beljakovine, vlaknine, antioksidante in minerale, kot so železo, magnezij in kalcij. Super so torej za zdravje kosti.  
  • Bogata so z zdravimi maščobnimi kislinami omega-3, zato ščitijo srce. 
  • Spodbujajo prebavo, saj so polna vlaknin, in ker nase vežejo vodo, pomagajo, da dlje ostanemo siti. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.