Vložene redkvice
Sveže, hrustljave in rahlo pikantne vložene redkvice so popoln dodatek k različnim jedem. Pripraviš jih hitro, uživaš pa že naslednji dan!
SESTAVINE:
* 200 g svežih redkvic
* 450 ml vode
* 150 ml alkoholnega kisa za vlaganje
* 35 g sladkorja
* 1 čajna žlička soli
POSTOPEK PRIPRAVE:
1. Priprava redkvic:
Redkvice temeljito operemo in odrežemo vrhnji in spodnji del. Nato jih narežemo ali naribamo na tanke kolobarje.
2. Priprava tekočine za vlaganje:
V loncu zavremo vodo. Dodamo kis, sladkor in sol. Mešamo, dokler se sladkor in sol popolnoma ne raztopita.
3. Polnjenje kozarcev:
Narezane redkvice naložimo v čiste steklene kozarce.cPrelijemo jih z vročo tekočino za vlaganje, tako da so vse redkvice dobro prekrite.
4. Hlajenje in shranjevanje:
Kozarce zapremo in pustimo, da se ohladijo na sobni temperaturi. Nato jih postavimo v hladilnik in počakamo vsaj 24 ur pred uporabo.
Namig za postrežbo:
Vložene redkvice so odlične kot:
* samostojna kislo-slan prigrizek,
* priloga k sendvičem, žar jedem ali sirnim ploščam,
* dodatek k osvežilni solati z grškim jogurtom in zelišči.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja
Komentarji (0)