Velikonočni kruh
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Velikonočni kruh

Kruh je pripravljen iz mandljeve moke in primeren za LCHF način prehranjevanja, za diabetike in za vse, ki ne uživajo glutena. Pri strožjih keto dietah lahko izpustimo tudi brusnice.

SESTAVINE:
* 210 g nerazmaščene mandljeve moke
* suhi kvas
* 150 ml sladke smetane 
* 90 g masla 
* 50 g eritritola (naravno sladilo brez kalorij) 
* 80 g proteinov
* 2 jajci
* pest brusnic
* mandlji v lističih 

OPIS POSTOPKA: V skledi zmešamo mandljevo moko, eritritol in suhi kvas. V drugo posodo damo jajca, sladko smetano, stopljeno maslo in proteinski prašek. S paličnim mešalnikom mešamo tako dolgo, da nastane gladka masa. Vlijemo jo k suhim sestavinam in dobro premešamo. Če želimo, dodamo pest brusnic in zopet premešamo. Maso vlijemo v z maslom namaščen silikonski pekač ali v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Na vrh posujemo mandlje v lističih. V predhodno ogreti pečici pečemo 45 minut pri 180 stopinjah. Počakamo, da se ohladi in postrežemo. 

ČAS PRIPRAVE: 15 min + 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika

* 210 g nerazmaščene mandljeve moke * suhi kvas * 150 ml sladke smetane  * 90 g masla  * 50 g eritritola (naravno sladilo brez kalorij)  * 80 g proteinov * 2 jajci * pest brusnic * mandlji v lističih   V skledi zmešamo mandljevo moko, eritritol in suhi kvas. V drugo posodo damo jajca, sladko smetano, stopljeno maslo in proteinski prašek. S paličnim mešalnikom mešamo tako dolgo, da nastane gladka masa. Vlijemo jo k suhim sestavinam in dobro premešamo. Če želimo, dodamo pest brusnic in zopet premešamo. Maso vlijemo v z maslom namaščen silikonski pekač ali v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Na vrh posujemo mandlje v lističih. V predhodno ogreti pečici pečemo 45 minut pri 180 stopinjah. Počakamo, da se ohladi in postrežemo. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.