Velikonočni kruh

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Kruh je pripravljen iz mandljeve moke in primeren za LCHF način prehranjevanja, za diabetike in za vse, ki ne uživajo glutena. Pri strožjih keto dietah lahko izpustimo tudi brusnice.

SESTAVINE:
* 210 g nerazmaščene mandljeve moke
* suhi kvas
* 150 ml sladke smetane 
* 90 g masla 
* 50 g eritritola (naravno sladilo brez kalorij) 
* 80 g proteinov
* 2 jajci
* pest brusnic
* mandlji v lističih 

OPIS POSTOPKA: V skledi zmešamo mandljevo moko, eritritol in suhi kvas. V drugo posodo damo jajca, sladko smetano, stopljeno maslo in proteinski prašek. S paličnim mešalnikom mešamo tako dolgo, da nastane gladka masa. Vlijemo jo k suhim sestavinam in dobro premešamo. Če želimo, dodamo pest brusnic in zopet premešamo. Maso vlijemo v z maslom namaščen silikonski pekač ali v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Na vrh posujemo mandlje v lističih. V predhodno ogreti pečici pečemo 45 minut pri 180 stopinjah. Počakamo, da se ohladi in postrežemo. 

ČAS PRIPRAVE: 15 min + 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika

Pri pripravi recepta sem uporabila slikonski pekač Lekue znamke Emo in mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki ga najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek